https://www.healthrights.mk/pdf/Ves... правилна исхрана на доенчиња и мали деца.pdf Еве го целиот онлајн
Не гледам да е нешто многу поразлично од светските препораки. Се убаво си пишува, не сфаќам онда како бабицата иде дома со прирачник државна насока и ти вели дај му вода, чај или сок на бебе од прва на 4 месеци Исто стои и за кравјото да може да се спреми оброк. И месата се сите наведени црвено месо е мелено свинско или мешано. Спојлер Она со врски кога ќе станеш лектор И после оти не ни ги признавале дипломите во Еу. Ја не би Блаже Конески на темава али државно упатство со граматички грешки е одраз на квалитет во таа земја. Побогу или е расказна или прашална форма нема знак ?. во мак граматика ниту никаде во свет. https://makedonskijazik.mk/2010/11/прашалник.html
Бобинки се после една годинка. На теглите го пишува месецот според структурата на кашата. Не според составот
Мамии денеска и воведов на беба глутен со гриз,сварив цела лажица гриз и ја додадов во овошната каша тоа беше во 10ч..во 14ч си пиеше ад и сега ми поврати не кизнај колку обилно но сепак е повраќаница ама е млеко.. Дали е можно да е од глутен от? Ве молам да ми кажите кои се реакциите и дали дадов премногу како за прв пат
Душо колку што знам глутенот не покажува одма реакција доколку е интолерантна. Со подолго користење се појавува пролив и надуеност. Ако сум грешка нека ми поправи некој.
Ти благодарам исплашена сум да не дадов многу зошто ми поврати а и кемчи како меше да ја боли, пробиотик дадов сега ќе и дадам и капки за грчеви
Мојата е 7м и 6дена до сега сме немале проблем со мешето кога воведувам нови намирници можеби затоа малце испаничив.. Дека и ми поврати. Фала ти за искуство..
Ја имам баш ќе провам со неа. Имав печен лосос за нас, реков од него ќе и скубнам малку колку за проба, ама не беше воодушевена.
Imam prasanje za prijatelka. Poradi prepisani lekarstva mora da prekine so doenje, bebus e 6m jade kasicki po malku, ke.premine na ad mleko, davajte sovet kako da zapre laktacijata kaj.nea? Apcinjata za prekin ne smee da gi.zema. Blagodaram
Некои почетни кашички со мајчино млеко? Рецепт. Планирам прва да и дадам ориз варен и млеко од мене ретко да го направам, друго не ми беше јасно мора ли и по колку млеко додавате во купечките кашички и дали ги подгревате?