Кога се воведува втората ужина и што дававте ? Првата кога ја јаде, кога не. Давам овошје некое, или овошје со кисело млеко, или пудинг Хумана.
07:30 подој 09:30 доручек 12:00 ужина 13:30 ручек 15:30 ужина 18:00 подој 20:00 вечера 21:00 подој и спиење вака идеме одприлика, пола час плус минус, зависи кога колку ќе изеде и како се ги преспие дневните дремки @happygirl периодов втората ужина ни е печена тиква. Или банана
Ti blagodaram. I nie spieme okolu 21h, ne znam da ne e kasno vecera okolu 20h. Sega davam okolu 18.30h, ama AD davam samo nautro i navecer. Se macam i so edna uzinka, nemam pojma sto da davam. Puding na humana, banana, ovosen jogurt pravam. Nekoi idei plus?
И јас на почеток давав порано ама видов дека нема мака со меше и дека кога вечера покасно, спие подобро. Најверојатно млекото не го држи многу. Печена тиква, печено јаболко, банана, јапонско јаболко, бисквити....овие ги вртам јас сега за сега
Мамички, ве читам и постојано се прашувам дали грешам... За ужина давам пудингче на Нестле, на Хумана или овошен јогурт со парчиња овошје. Знам да дадам и лино смоки, животинско царство.... Да не грешам?
Мајки здраво, од оваа недела почнавме со пробување кашички т.е вкусови (нормално по препорака на педијатар), само по неколку лажички дневно за почеток. за 10 дена прави 5месеци, ни кажаа од 5 полни еден оброк да биде каша од 120-150гр.(пожелно). Е сега прашањето ми е следно , го гледам списоков со намирници за воведување и ми е пишано ориз,палента и просо. Од кој ориз да дадам? Зашто гледав дека има инстант ориз за бебиња, или каков обичен? Исто ме интересира и за која палента.. Фала ви многу!
Освен животинското царство, се друго јас го сметам за ужина, и тие сум ги давала. Основата им е ад и житарици, така да мене лично ми се океј. А за чоколадото, кое дете не јадело чоколадо, нема потреба како мали да им даваме. Не би забранила на детето да јаде, ама додека јас контролирам што јаде цел ден, чоколадо не давам. Здравје кога ќе биде поголема, ќе јаде. Мислам најрано година ипол до две.
Според мене не грешиш. Јас на моево дете некогаш два ручека му давам, зашто е гладна. И ми е подобра опција да изеде некој лесен оброк. Пример ако руча телешка чорба накај 2, околу 5 е гладна, а рано е за вечера. Тогаш давам патлиџанче, супа или пола тањир од ручекот, некогаш банана и бисквит. После пак си вечера накај 7ипол.
Добро утро Мамички Сакам да ве прашам што мислите за готвачиве на пареа, ме прашаа за поклон за крштенка што сакам дали да им речам да ми купат т.е дали би ми бил од корист? Благодарам убаво утро на сите Инаку овој ми фати око има за ориз сад плус а има и уште еден со повеќе додатоци сега го најдов и кажете ми мислење
Синоќа ми текна цеела вечер сонови ме мачеа,има мн опции има и решетки за во тенџере ама кога ќе подразмислам во тенџере пареата бега а во апаративе останува внатре, а чим може ориз ќе може и просо да и варам, кус кус.... Ќе го земам на Philips ima i za jajca dodatok...
А со сол како сте? Знам дека до годинка не се препорачува, а после? Мојот јаде се без сол немам мака. И незнам дали да терам така после година или сепак има потреба од малку сол?
Мајки давате ли производи што содржат траги од глутен,соја,кикирики?Маж земал органска киноа но гледам го пишува горенаведеното.Глутен планирам да дадам деновиве,али другото ме буни,гледам и на палентата со детенце на сликата што ми ја донесоа од Мкд го пишува сличното.Бебе е 7+