Не знам во лажици, ама мерев на вага 40-50грама овес со 50 храма овошје и вода по потреба. Вака ми беше мерката.
Супер, сакав гриз со цимет да им давам, бар малце да е привлечен вкусот, вака на голо е многу бљунтаво . цејлонски немам појма кој е, ќе ги разгледам сите рафтови хехе...фала ти!
Јас сакав за просо да прашам,колку лажици да ставам ама за две ми е мене хехе и во колкаво кочичество вода да кисне од вечер?
Женче да не редиш по повеќе поста, на тој што сакаш да му вратиш стисни цитат и на крај оди најдоле да пишуваш и стисни вметни цитати, сите ќе ти се пишат во еден пост. *Инаку цејлонски мислам треба да бараш во делот за здрава храна.
Благодарам на одговорот! Јас изнакупив од се, демек за вкусови, се од табелата за дохрана земав, и сеа треба тоа се да се потроши
Пиши како поминавте обв ние денес правиме 4м така да од утре можиме планирав да и дадев ориз со млеко мое, неутрално за почеток па потоа со зеленчук па овошје здравје.. Поздрав девојки
Ние ќе пробаме, првата керкичка на 4ипол почнавме а на 6 и давав кравјо млеко морав, со 2та исто на 4ипол почнавме со кашички од 7м и давав кравјо сега третава среќа од утре здравје ке пробаме па ќе видиме..
Се дава оризово или кокосово млеко што го има по маркетиве на скоро 7м бебе? Пример за во кашичка не за пиење.? Прочитав рецепт со батат и тиквица и се додава кокосово млеко. Да не мислеле на кокосово масло?
Во јадење мислам може, за пиење не. Растителни млека како замена за мајчино или адаптирано не се дозволени.