Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Ориз е, но во него има адаптирано млеко и се подготвува само со вода. Затоа прашав д не не се меша.... Или да купам од зелениот што е без млеко?

2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.909
    Допаѓања:
    36.744
  3. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Jas rabotam vo topshop imam I doma delimano,mnogu ubavo ja dinsta hranata I brzo...

На joy1 и An-na им се допаѓа ова.
  4. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.909
    Допаѓања:
    36.744
    Може да готвам без вода во него? Да речеме ставам зеленчуци, затворам капакот или мора и вода да додавам?
    Исто ме интересира дали е ова здрава опција? Се изначитав еден куп различни мислења околу керамичкиве садови. На сто ума сум. А ми се гледаат многу практични. Јас имам тавче од Делимано дома, ептен е лесно за одржување, затоа и мислев за бебуш нешто слично да земам и кога го видов ова ептен ме бендиса.

5. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Делимано се направени од органска керамика која е докажно дека не е штетна,и затоа ги продаваме феноменално најпродавани ни се со Дормео заедно,садот готви само со една капка масло со тоа што топлината подеднакво циркулира над храната затоа и брзо се готви и лесно,исто и ги задржува сите хранливи состојки значи не се губат витамини и минерали... мислам дека нема да згрешиш во секој случај ти си одлучуваш,ама не е штетно немај гајле ако беше сигурно ќе ти кажев бидејќи знам дека ти е за бебе :)

На joy1, Rabbit и An-na им се допаѓа ова.
  6. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Мајки праски од кога почнавте? Гледам во табелите се за +6. Веќе втори ден му давам јаболко печено и добро го прифати, потоа се мислам да му дадам модра слива. И сега некако многу ме буни кога го воведовте зеленчукот како втор оброк или наместо овошје?

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.987
    Допаѓања:
    327.668
    Праска е 6+ мада кај моите и двете предизвика реакција.Па не давам иако има 9 месеци а и сезонски мислам уште ги нема.
    А зеленчук и житарки воведував напоредно со овошјето .Втор оброк дадов после скоро 2 месеци откако почнавме со дохрана.

На Kaffe му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Праски и модри сливи имам замрзнато па сакам од тие да му дадам. А зеленчук со што да почнеме?

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.987
    Допаѓања:
    327.668
    Морков,батат,компир.

10. Bibi 88

Bibi 88 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    54
    Палента и гриз од кога давате, на кои фирми ги купувате и како приготвувате?

11. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Пaлентa мoжеш oд 6+ мoжеш дa јa кoмбинирaш,и сo oвoшје и сo зеленчук,јaс oд Дм купувaм пaлентa нa aлнaтурa нaјсигурнa ми е тaa бидејќи е oргснскa,гризoт е сo глутен и бидејќи не се препoрaчувa дa се вoведе глутен пред 8месеци,јaс дaвaм пченкaрен гриз нa Хумaнa,убaв е и брзo се прaви гo имaш вo Зегин,и пченкaрниoт е без глутен... штo знaчи oд 6+ мoжеш дa гo вoведеш

На Bibi 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Јас палентата ја подготвувам по рецепт на joy 1. Во 100 мл вода зовриена ставам 1 голема лажица палента и мешам 2-3 минути и готово. Мојата палента е од дивела.

13. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Кога се почнува со втор оброк? Цврста храна воведувам од 4.5 месеци, но само лизнуваше. Почна да јаде по 120 гр пред некои 6-7 дена. Денес наполнивме 7 месеци.

14. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Јас денес му направив модра слива ама некако мн беше кисела и додадов банана, цела си ја изеде. Можеби малку рано му дадов банана ама количински е многу малку. Мене ме интересира од каде можам да најдам таков сад за готвење на пареа?

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.987
    Допаѓања:
    327.668
    Сад на пареа барај секаде каде што држат домакински апарати и бела техника:нептун и слично.

16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Немора цел сад, можеш и само решетка која се става над тенџере. Тоа ти е поевтина варијанта.

На Kaffe и joy1 им се допаѓа ова.
  17. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Па и на тоа мислев :) Барам ама од кај да најдам :)

18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Imalo na zeleno pazarce,ne znam za cena i kakov e kvalitetot...se falat od sadot na Kares,okolu 900 den e,vidi na nivniot sajt.Jas da bidam iskrena,se varam.Mozebi na parea navistina e pozdravo ama mi se cini deka sto saati ke treba da cekam za edno jadenje,ne znam...

На wtff и Kaffe им се допаѓа ова.
  19. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Ама и плус 900 денари некако многу ми е за такво. Ние сега почнавме со дохрана јоболкото го печам, а сливата ја варам за понатаму ќе видам.

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Не се чека сто саати, брзо е, се е до навика. Јас готвам на пареа ама од понеделник до петок, жената не и готви....