Ориз е, но во него има адаптирано млеко и се подготвува само со вода. Затоа прашав д не не се меша.... Или да купам од зелениот што е без млеко?
Мајки, го користела ли некоја диеталниов сад на Делимано? Ми се виде практичен за подготовка на храната за бебулињава, па ме интересираат искуства. http://www.delimano.com.mk/tavi/die...ent=Delimano_Ceramica_????????_???_sa_2121525
Може да готвам без вода во него? Да речеме ставам зеленчуци, затворам капакот или мора и вода да додавам? Исто ме интересира дали е ова здрава опција? Се изначитав еден куп различни мислења околу керамичкиве садови. На сто ума сум. А ми се гледаат многу практични. Јас имам тавче од Делимано дома, ептен е лесно за одржување, затоа и мислев за бебуш нешто слично да земам и кога го видов ова ептен ме бендиса.
Делимано се направени од органска керамика која е докажно дека не е штетна,и затоа ги продаваме феноменално најпродавани ни се со Дормео заедно,садот готви само со една капка масло со тоа што топлината подеднакво циркулира над храната затоа и брзо се готви и лесно,исто и ги задржува сите хранливи состојки значи не се губат витамини и минерали... мислам дека нема да згрешиш во секој случај ти си одлучуваш,ама не е штетно немај гајле ако беше сигурно ќе ти кажев бидејќи знам дека ти е за бебе
Мајки праски од кога почнавте? Гледам во табелите се за +6. Веќе втори ден му давам јаболко печено и добро го прифати, потоа се мислам да му дадам модра слива. И сега некако многу ме буни кога го воведовте зеленчукот како втор оброк или наместо овошје?
Праска е 6+ мада кај моите и двете предизвика реакција.Па не давам иако има 9 месеци а и сезонски мислам уште ги нема. А зеленчук и житарки воведував напоредно со овошјето .Втор оброк дадов после скоро 2 месеци откако почнавме со дохрана.
Пaлентa мoжеш oд 6+ мoжеш дa јa кoмбинирaш,и сo oвoшје и сo зеленчук,јaс oд Дм купувaм пaлентa нa aлнaтурa нaјсигурнa ми е тaa бидејќи е oргснскa,гризoт е сo глутен и бидејќи не се препoрaчувa дa се вoведе глутен пред 8месеци,јaс дaвaм пченкaрен гриз нa Хумaнa,убaв е и брзo се прaви гo имaш вo Зегин,и пченкaрниoт е без глутен... штo знaчи oд 6+ мoжеш дa гo вoведеш
Јас палентата ја подготвувам по рецепт на joy 1. Во 100 мл вода зовриена ставам 1 голема лажица палента и мешам 2-3 минути и готово. Мојата палента е од дивела.
Кога се почнува со втор оброк? Цврста храна воведувам од 4.5 месеци, но само лизнуваше. Почна да јаде по 120 гр пред некои 6-7 дена. Денес наполнивме 7 месеци.
Јас денес му направив модра слива ама некако мн беше кисела и додадов банана, цела си ја изеде. Можеби малку рано му дадов банана ама количински е многу малку. Мене ме интересира од каде можам да најдам таков сад за готвење на пареа?
Imalo na zeleno pazarce,ne znam za cena i kakov e kvalitetot...se falat od sadot na Kares,okolu 900 den e,vidi na nivniot sajt.Jas da bidam iskrena,se varam.Mozebi na parea navistina e pozdravo ama mi se cini deka sto saati ke treba da cekam za edno jadenje,ne znam...
Ама и плус 900 денари некако многу ми е за такво. Ние сега почнавме со дохрана јоболкото го печам, а сливата ја варам за понатаму ќе видам.
Не се чека сто саати, брзо е, се е до навика. Јас готвам на пареа ама од понеделник до петок, жената не и готви....