1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Ориз е, но во него има адаптирано млеко и се подготвува само со вода. Затоа прашав д не не се меша.... Или да купам од зелениот што е без млеко?

2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.860
    Допаѓања:
    36.513
  3. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Jas rabotam vo topshop imam I doma delimano,mnogu ubavo ja dinsta hranata I brzo...

На joy1 и An-na им се допаѓа ова.
  4. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.860
    Допаѓања:
    36.513
    Може да готвам без вода во него? Да речеме ставам зеленчуци, затворам капакот или мора и вода да додавам?
    Исто ме интересира дали е ова здрава опција? Се изначитав еден куп различни мислења околу керамичкиве садови. На сто ума сум. А ми се гледаат многу практични. Јас имам тавче од Делимано дома, ептен е лесно за одржување, затоа и мислев за бебуш нешто слично да земам и кога го видов ова ептен ме бендиса.

5. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Делимано се направени од органска керамика која е докажно дека не е штетна,и затоа ги продаваме феноменално најпродавани ни се со Дормео заедно,садот готви само со една капка масло со тоа што топлината подеднакво циркулира над храната затоа и брзо се готви и лесно,исто и ги задржува сите хранливи состојки значи не се губат витамини и минерали... мислам дека нема да згрешиш во секој случај ти си одлучуваш,ама не е штетно немај гајле ако беше сигурно ќе ти кажев бидејќи знам дека ти е за бебе :)

На joy1, Rabbit и An-na им се допаѓа ова.
  6. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Мајки праски од кога почнавте? Гледам во табелите се за +6. Веќе втори ден му давам јаболко печено и добро го прифати, потоа се мислам да му дадам модра слива. И сега некако многу ме буни кога го воведовте зеленчукот како втор оброк или наместо овошје?

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.055
    Праска е 6+ мада кај моите и двете предизвика реакција.Па не давам иако има 9 месеци а и сезонски мислам уште ги нема.
    А зеленчук и житарки воведував напоредно со овошјето .Втор оброк дадов после скоро 2 месеци откако почнавме со дохрана.

На Kaffe му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Праски и модри сливи имам замрзнато па сакам од тие да му дадам. А зеленчук со што да почнеме?

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.055
    Морков,батат,компир.

10. Bibi 88

Bibi 88 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    54
    Палента и гриз од кога давате, на кои фирми ги купувате и како приготвувате?

11. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Пaлентa мoжеш oд 6+ мoжеш дa јa кoмбинирaш,и сo oвoшје и сo зеленчук,јaс oд Дм купувaм пaлентa нa aлнaтурa нaјсигурнa ми е тaa бидејќи е oргснскa,гризoт е сo глутен и бидејќи не се препoрaчувa дa се вoведе глутен пред 8месеци,јaс дaвaм пченкaрен гриз нa Хумaнa,убaв е и брзo се прaви гo имaш вo Зегин,и пченкaрниoт е без глутен... штo знaчи oд 6+ мoжеш дa гo вoведеш

На Bibi 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Јас палентата ја подготвувам по рецепт на joy 1. Во 100 мл вода зовриена ставам 1 голема лажица палента и мешам 2-3 минути и готово. Мојата палента е од дивела.

13. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Кога се почнува со втор оброк? Цврста храна воведувам од 4.5 месеци, но само лизнуваше. Почна да јаде по 120 гр пред некои 6-7 дена. Денес наполнивме 7 месеци.

14. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Јас денес му направив модра слива ама некако мн беше кисела и додадов банана, цела си ја изеде. Можеби малку рано му дадов банана ама количински е многу малку. Мене ме интересира од каде можам да најдам таков сад за готвење на пареа?

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.055
    Сад на пареа барај секаде каде што држат домакински апарати и бела техника:нептун и слично.

16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Немора цел сад, можеш и само решетка која се става над тенџере. Тоа ти е поевтина варијанта.

На Kaffe и joy1 им се допаѓа ова.
  17. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Па и на тоа мислев :) Барам ама од кај да најдам :)

18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Imalo na zeleno pazarce,ne znam za cena i kakov e kvalitetot...se falat od sadot na Kares,okolu 900 den e,vidi na nivniot sajt.Jas da bidam iskrena,se varam.Mozebi na parea navistina e pozdravo ama mi se cini deka sto saati ke treba da cekam za edno jadenje,ne znam...

На wtff и Kaffe им се допаѓа ова.
  19. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Ама и плус 900 денари некако многу ми е за такво. Ние сега почнавме со дохрана јоболкото го печам, а сливата ја варам за понатаму ќе видам.

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Не се чека сто саати, брзо е, се е до навика. Јас готвам на пареа ама од понеделник до петок, жената не и готви....