Кога почнавте да користите по малку тетрапак млеко? Не во смисла да пие него да приготвувам понекогаш нешто со него. Годинка е и уште цица. Формула нема пробано... Еве пример сега правев сутлијаш за нас и сакав да направам и за него без шеќер, со цејлонски цимет ама за млекото незнам. А баш супер ужинка би било.
Jas pocnav sega, koga imame godinka. Napraviv griz so 2/3 voda i 1/3 mleko, za prv pat. Taka mi rece pedijatar.
Не сум уште вовела млечни производи но планирам к.млеко Бучен Козјак тоа мене ми е најубаво. Дуња давам, бебчо е 7+ мес
Супер, мојата е по овошјето и се едно исто вртеме во круг. Ќе и купам деновиве дуња да проба. Сакав да прашам и за цвеклото, колку време се вари? На интернет читам саат време, навистина ли му е потребно толку? Ептен сум тапа со јадењево, сега се учам
Исецкај го на помали коцки и побргу ќе се свари Кога ќе боцнеш со вилушка да пропаѓа вилушката, да е меко а и лапни едно парче ќе видиш дали е варено
Можеш слободно од 6+ да правиш оброк со кравјо тоа е мала количина. Можеш да одложиш термин да се јавиш дека не можеш на тој ден и ќе ти закажат за покасно. До 13 месеци треба да ја прими. Се плашиш? Не се плаши ич, ја ставија како задолжителна што ме радува.
Не верувам дека сум го варела повеќе од 15 минути. Сечено на коцки, варено со друг зеленчук, толку е, 10-15 минути, доволно сварено за да го испасирам со вилушка
Здраво имам домашно пилешко баш се био одгледани хахах од кога можам да и давам, за почеток мислев само зеленчукот да го варам со месото а месото да не и го давам..
После 7 месеци му давав, по малку во гриз, пола вода-пола млеко оти ако беше цело млеко го сеќаваше и не го јадеше, со бисквити му имам давано и со чоколино, за пиење нема шанса, уста не отвара на никакво млеко, јогурт пие наместо благо млеко, дури сум на работа по 150-200мл пие.
Домашно направена кашичка ставена во тегличка и ставена во фрижидер во рок од колку време може да се искористи?
Дали може праска на полни 6 месеци? Од кога почнавте со месо и со кое најпрво? Од кога да почнам со воведување жолчка и дали прво жолчка па месо?
Па и страв, а и дека ќе одиме за мк за роденденот тогаш и ради тоа ми е, прочитав дека е задолжителна сега ќе се јавам баш да пробам да ја одложам
Праска можеш слободно на 6 +, за месо се почнува со телешко па мисиркино, обично 7+, ние сме 8 + па сега планирам да почнам со млечни и жолчка. Но секој си одлучува сам или во консултација со педијатар.
Ај неколку прашања наеднаш да прашам мамии По колку путер ставате во зеленчуковите каши, и дали ако има месо во кашата се става путер? Дали ако за ручек јади месо, за вечера можи да јади млечни производи?.. Немам до сега давано, ке воведувам млечни па претпоставувам дека ги давате за вечера или како поинаку? И што се можам да воведам од 8ми месец? Ај ве молам искуства за неискуснава мајка
Сите камуфлирате месо и зеленчук со капка две овошно сокче? Само мисиркино имам воведено до сега, и освен со батат во комбинација, за со се друго морам да капнам сокче од круша малце... Дали е ова единствениот можен начин или јас го бирам полесниот? Многу ми е криво.. А бујонот претходно така го лапнаа без додаток на овошен вкус... Иначе во супер количина си јадат и сум ептен ќејфови..ама почнав редовно на каса со по неколку сокчиња да стојам, дури и чудно ме гледаат као шо и е на оваа со толку сокови ..а сварив круша викам водата ќе ја додавам ама не, не им е убава
Nikogas ne sum davala meso so sok. Davam kombinaciji koi i jas bi jadela. Probaj nekoi drugi kombinaciji so meso. Stavaj kromid, luk, paskanat, tie davat super vkus.
Вие две како снаа и свекрва сте Емуш кромидче едно тркалце стави им за вируси. А лукче сосем малку ако имаш некоја манџурија. Сепак зима иде мора да се бранат срцките.