Јас печурки прв пат му дадов а син ми на 2г и 10месеџи. (се препорачува после 2 години ама знам другарки порано што дадоа) испадна дека е алергичен, односно се нафрли ептен другиот ден. Друго ново немаше пробано па претпоставувам од печурките било.
На морков ова? Прекини го, продолжи со други намирници после одредено време дај пак мала количина да видиш дали ќе покаже пак.Консултирај се и со педијатар ако можеш преку вибер, да не го мешаш со вируси. Колку време после оброк се појавува?
Вчера после неколку саати, денес после еден саат. И пишав на докторката. И пред некое време вака ми правеше ама не јадеше ништо освен млеко
И се имаше десено на два месеци под мишка ама мислев од боди дека р. Сега еве на лице. Читав, можно е реакција да има на млеко, јајца, месо стварно?
Доколку е дерматит, треба многу внимателно да воведуваш такви намирници. Ако доиш исто да внимаваш со внесувањето на тие производи, исто и кикиритки. Ние бевме 7дена во болница од алергија на кравји производи. Ама не значи дека и твоето ќе има, ние сме си фамилијарно со алергии. Еве @Happyinlove се исто со дерматит и она баш бавно ги воведуваше, за разлика од мене што не бев информирана доволно.
Другата недела сум на педијатар, баш ќе се консултирам. Во фамилија немам некој алергичен на храна. На медикаменти да. Сега ќе продолжам со вкусови што се стандард, за понатаму ќе видиме. @Happyinlove ќе ја тагнам, да пише искуство.
Маслиново кога почнав со ручек од 7 месеци, а може уште од 6 ако сте почнале порано. Кромид и лук исто од 7 Праз од 8 месеци
Почнавме од полни 4м со вкусови за 10дена прави 5м имам пробано доста, еве денес ручкасе тиквичка, морков и компирче јадеше со сласт
Морковот многу често дава ваква реакција, што не значи дека ќе се јави кога ќе даваш други намирници. Алерген е, ама сепак е една од првите продукти за дохрана. Дај нешто друго, направи пауза со морков, после некое време пак пробај.
Среќо а ти да не си јадела нешто што и смета? Штом и под мишка имала ке да е дермтит. Како круг ли е тоа под мишка така баш круг ? Исто и кај нас,никој нема алергија на храна,мм некој вид на асматични напади како бебе/дете што го поврзуваат дерматитот и како за превенција да не давам алергено. Еве не сум давала и јас не внесував па ептен ми пламнувал,или е нешто друго освен храна. За секој случај купи сируп за алергија имај си,а педијатар ке ти каже дали да продолжиш да даваш морков во случајов. Утре јаболче дај и. Не мислам од морков дека е,што знам Син ми се нафрла на повејќе места со помалечки кругови концентрични.
Душо дај и ориз ние со тоа почнавме и давав на хип што е а еднаш и имам обичен дадено, разликата е на хип за секунда готов овој треба да го вариш... Хах