Смее, како и ги даваше блитвата и пашканатот? И немам дадено јас ќе почекаме уште некоја недела за нив инаку брокула купечка кашичка јаде а дома готвена се мршти.. И давав тиквица и морков варени и малку ставав ориз на хип колку да биде густо или само ориз и тиквица можиш а само тиквица е водлеста и треба нешто плус....
Пашканат чист дадов за вкус денес. Варен, да може да го боцнеш со виљушка. Блитва исто варена. Друга недела со компир ке измиксам
Смее 6+ е, некој имаше постирано назад од бебе готвач карфиол, батат, тиквица, брокула, морков, пашканат, компир и кромид од зеленчук може
Od koga moze da se dade plazma? Kakva plazma dadovte za prv pat i so mleko ili so voda se dava i kolku parcinja plazma? Blagodaram
Sto moze da se dade na 5 mesecno bebe od ovosje i zelencuk? Dosega vovedeno jabolka,morkov,krusa. Dali mozam da dadam tikva,sliva,brokula i sto drugo od ovosje i zelencuk moze da se vovede? Dali moze zitni kasicki ili se uste e rano? I od koga moze da se dade oriz?
Прв пат му дадов плазма на 1 година, пред тоа му давав бисквити на хипп или лобело. Му ги припремам со АД млеко. Завис од детето колку јаде толку бисквити ќе му ставиш.
За житни каши е рано Ориз можеш да дадеш но можиш да почекаш 6м па ќе дадеш ориз, палента, просо, киноа Од овошје можеш слива, банана, тиква Од зеленчук тиквица, компир Другото веќе 6+..
И јас како Коко, до сега (11мес) сум давала бисквити само бебешки. Имам плазма дома, рачунам кај и да е ќе почнам да давам околу годинка, претходно не сум дала дека ми делува многу блага. Сега читав коментари на фб, дека тоа 4+ било конзистенцијата за која возраст е погодна, а намирниците немало врска со бројката, и дека грашоков никако на 4 месеца. Јас лично грашок на 7 месеца мислам дека првпат дадов, ама другиве работи од кашава (компир, карфиол, морков) сите сум ги давала на 4 месеца. Тие беа првите зеленчуци што ги воведував, ама тогаш се готвев сама, па не сум дошла во ситација да ја дадам баш оваа купечка каша. Може @FreeMind да ти даде некој поточен одговор, дека она се занимаваше со готови каши кога почна со дохрана.
Мамаситас Каква црвена леќа давате и по колку количински? Ии за тарана имав прашано претходно но не добив одговор, дали давате на 8+ како и колку??
Тарана без јајце, можиш да даваш. Колку зависи со што ќе ја комбинираш, отприлика 2 раци. За леќата не гледам фирма.
Јас еден прсто фат. Не мерам со лажичка 4,5 пати, ама немам дадено уште жолчка и тоа што го јаде месо е премалку.
Помалку од пола мало лажиче, јас ставам во гриз, после со банана го мешам гризот. Негде после 9 месеци почнав вака.