Може ако се претерува со него, штом за дијареа се препорачува ориз и оризова вода значи ја стега столицата.
Во каша од 150 грама ставам една мала лажичка. Не преполна, ама малку повеќе од рамна. 2-3 пати. 2 дена месо, 2 дена јајце, 2 дена посно, и пак од почеток.
Од денес ке дадам глутен,гриз ке биде со банана ли појма немам ке го дадам некако,и совет добив кравјо да не давам сега барем до 10 месеци ни јогурт ни к.млеко него да биде козјо,јас до сега немам пробано козјо па незнам од кој да купам. И да внесам несолен путер,тоа пример во палента да биде? И во што друго? И утре еве тарана здравје ке дадам се надевам нема да има реакција од глутенот секако без јајце,но со што да ја дадам... И жолчка оставаме за 9+ А вака многу се мразам што не прашувам додека сум кај педијатар и ве бомбардирам тука
Хепи јас глутен дадов 7 и пол, со 8 полни и дадов и кравјо кисело млеко и јогурт. На ништо не појави реакција. За јајце и мене ми рече педијатар да почекам до 9 полни. Несолен путер ми е на менито за оваа недела .
Пази со козјото јако е мн. Знам пример кај шо направи проблем,па јас пред година не би дала. Сепак твоја одлука си е.
Лобело бисквити, смоки лино, од орзовите галети, овошен јогурт, само некоја овошка, давам и од оние кашички како десерт ги има и на хип и нутрино. Мојата има 8 заби и без проблем си ги грицка овие работи сега, ти процени дали може твоето.
Но за кравјо не добив зелено светло,поради дерматитот. Јас во живот немам пробано козјо и затоа не ми е познато исто како просо што немам пробано па но знам да го приготвам,ни вкус каков има и сл. Незнам што да давам ни јас,ама полека ке пробувам еве и @paleska3 e како нас па фала богу нема реакција.
Е да и мене прво козјо па доколку не го прифати овчо. Јас ако се прашувам ке давам овчо сано дека јас го јадам и ми е познато . И друго каков путер земате?
Почнавте со дохрана? Врсничиња ни се бебушите ама мене некако мало ми е да дадам пред 5-6 месеци. Секој сам одлучува. Што даваш и дали прифаќа? Ова моето знам ќе биде јадач. Сеуште е многу лакома и кога јадеме ние фрла цуцла и лиги и течат
@Happyinlove, ептен со страв дадов кисело млеко и јогурт, но не пројави ништо, баш сега и дерматитот е смирен, па можев да забележам подобро дали ќе има реакција.
пишав пред некоја страница дека човек да ме чита ќе не знае што мислам ни па што правам. Со првото пред да наполни 4 месеци задавав каши и тоа не со пробување туку еден плод блендиран и тоа му беше оброк. А сега сум го фаза ај не денес ај утре ај по едно лажиче ај што да дадам... Имам дадено јаболче 2-3 лажички пред тоа едно лажиче тиква сварена и еднаш неколку капки мандарина и лимон. Имам поназад пишувано. Тоа во изминативе 2 недели. Е сега од денес почнав со јаболко, давам по 2-3 лажички па цица после попладнето уште 2-3 и толку беше за денес. Е не интересираше една каша да направам па да давам по малку цел ден чисто за проба да видам меше како ќе му функција зашто не сакам уште сега да сменам оброк за каша. На цицање сме и сакам максимално да "ме искористи" за разлика од првото кое беше на АД па мораше да почнам да менувам оброк за каша.
Педијатар ти кажа дека може? Пошто овчото е бајаги појако, да не речам најмрсно од сите млека. Најпосно е козјото, а на средина е кравјото.
Авокадо со ова, авокадо со она. Цело време читам оброци со авокадо. На мојата и се одмили се! Ама буквално се! Јас немав пробано, погрозно нешто во животот немам пробано. Утрово и дадов варено јајце(го изрендав), банана ставив и авокадо. Се изнсмршти, се изнаплука. Морав на врвот на лажичката да ставам уште малку банана за да помине.. Какви овошни јогурти давате?
Ама зошто толку брзаш? Чекај барем 5 да наполни. Ќе јаде цел живот. На почетокот јадењето е ,, мачење,,. Оти малите не ни знаат што е тоа, за што служи и како да се однесуваат. Научени се на доење или шише. Ќе почне и да јаде , се во свое време. Јогурт измешан со овошја. Банана,праска ..Било што, можеш и овесни за густина.