Моето топли ги сака. Јас топлам во микро без капаче, отворено тегличето да е. Ладна несака @Мецаа91 а зошто толку рано и даваш месо од тегла. Дај и домашна комбинација, може ке ја сака. Еве ти https://www.mojpedijatar.co.rs/kuvar-za-bebe-supica-sa-piletinom-povrcem/
Palenta od koj mesec se dava? Nie sme 6m i 1 nedela...Brasno od oriz mozam li sega da davam? Dobivme paketce kasicki good night biskvita i jabolko. Pise 4+ no biskvita ne sme probale do sega? Predlog sto kasicki da dadav za 6 meseci. Gledam od bebe gotvac aplikacijata no poveketo se ovosje, avokado banana krusa jabolko, kombinacija od tie.
@Leo-nora можеш палента и ориз да дадеш со 6 +. Ноќната можеш за појадок да ја дадеш но прво да ги воведеш сите состојки, путер, глутен. Тие се 7+
Фала на одговорите девојки, кашичкава беше во НГ пакетче на хип инаку не би купила готова. Неможам да најдам домашно пилешко тие што имаа на село немат сега планирам од 6+ да и дадам
По колку лажички може да му дадам, на веќе пробано вкусови во комбинација? Пред недела/две почнавме.. Гледам бебе сака да јаде..па ми е страв да не се прејаде, зошто со доењето беше многу лакомо.. утре правиме 6...
Да прашам нешто, не знам дали ми е за тука баш. Беба цица сабајле во 7, па накај 8:45 појадок има. Супер си јаде за појадок, накај 220-30грама. Во 9:30 заспива и спие до 11. Накај 12 веќе е гладничка, обично и давам кисело млеко, и кога сум дома цица накај 1:30 и заспива пак. Порано заспиваше накај 1 и кисело млеко околу 12:30 и беше таман. Ама сега ја скрати третата дремка и покасно заспива па не ја држи. Ручекот и е во 3:30, кога ќе стане од спиење. Се изнапишав, а не прашав. Прашањето ми е што да и давам тој период помеѓу појадок и ручек? Мала да не е за ужинки? Да го поместувам ли ручекот порано? Ама па така ќе биде многу рано, во 1. Ќе биде баш гладна кога ќе стане од спиење. Да воведам ад ако не? После ручекот нема гајле, таман во 6,6:15 почнува со вечера и супер е.
Колкави сте? Јас накај 10 - 11 месеци воведов ужинка, зашто бев на работа а млеко никакво не сака да пие. Давав и уште давам, бананка, крушка, јогуртче, овошка што е сезонска. Сега веќе давам и пудингче, кифличка да си грицка сама. Можеш некое смути.
Во 100мл вода ставаш една супена лажица палента. Се вари 6-7 минути и ставаш маслиново. Има ли некој од Аеродром, да ми каже дали во Веро има свежо телешко и кои денови го носат.
Мајки која павлака им ја давате на 8+? Јас морам да дадам неколку дена готови кашички а гледам дека пишува дека покрај месо имаат и павлака. Сакам да воведам пред да му дадам готова ама не знам која не е солена
Ima, a mislam da vo sreda i sabota dobijat svezo. Jas kupiv vo sabotata, decko mi kaza deka od sabajle e.
Палента давам различна и таа на КАМ и една друга што е зелена со детенце на неа. Не правам разлика која. А ориз давам од кутија што е на HIPP.
Мене исто ми спие два до три пати и ние сме со овој распоред: 7 ч. Цицање 10 ч. Доручек - овошје и палента Околу 12 нудам вода или чај 13ч. Цицање 16ч. Ручек - зеленчук со месо или ориз и компир 18 пак вода или чај 20.30 Цицање и спиење Бебе само што наполни 8 м.
Колку вода треба да пие бебе за недела дена 7 месеци? Моето пие по две до три/четири лајчина вода од шише не ја пие ...