Епа една нова намирница пожелно е да ја дадеш прво чиста па после во комбинација со веке пробана намирница.Но никако не мешај 2 нови продукта бидејки може на нешто да изреагира и нема да знаеш што е.Утре и задутре можеш пример да дадеш банана по малце чиста а веке третиот ден да ја дадеш со јаболко. Па тек потоа пак нешто ново
Majki vcera nitu edna ne mi odgovori ...imam napraveno jogurtce od domasno kozjo mleko(mm pie takvo),pa se mislam da mu dadam i na sinko(8+6 dena).Inaku,od minatata nedela veke probavme kupecko k.mleko.Sovet,iskustvo?
Мамички, планирам да воведам глутен и кисело млеко и јогурт. За една недела прават 8 месеци. Совет, со што од глутенски производ почнувате? И кои јогурт и к.млеко ги користите? Масленост? Тука се збунив, читам по тоа групите на фб викаат со најголема масленост, мојата др вика со најмала па постепено да зголемувам масленост. И уште нешто, дохрана почнавме на 5 месеци, втор оброк на 6 месеци, кога е време за 3 оброк? Мислам дека според тоа што почнавме месец порано со дохрана кај и да е би требало и трет, ама се некако го одложувам.
Има ли некоја инстант каша погодна за вечера (не од овие на Лино) но да биде вкусна? Како за 11 месечно? Најсмрт ми е да смислувам за навечер комбинации кога треба да биде млечна а воедно да нема овошје. Се вртам во круг со 3-4 комбинации.
Jas kaj i da e planiram da pocnam so t.n.vecera,veke sme 8+8d a i deka porano pocnavme so dohrana.Aj sitni mi gi tie tvoite 3-4 kombinacii
majki da se pofalam,nie denes pocnavme so dohrana,so jabolce,kasna dve tri lazicki i posle pocna da se mrsti i da pravi facki,demek ne e ubavo ili e kiselo ahaha,licna uste nekolku pati i tolku
Хахаха Епа палента со сирење (било урда, било Абц кремсир), гриз со Ад и банана (или јаболко), тарана со сирење, плазма со Ад, Карамелино со ад, леб и кисело млеко или кефир, некоја житарица со кефир и обавезно едно бисквитче зашто нема шанси само така да ми го јаде.Многу ретко се случувало некое печено јаболче или батат со нешто друго во комбинација. И така... не биле 3 ама сепак веќе немам идеи
@Kitten каква тарана користиш? Со јајца или без? Јас сакам да воведам, ама не можам да најдам без јајца.
Без. Има во Веро, баш за велигденските пости ја купив кога на производите им лепеа назнака "посно" Така ја начекав инаку кој ќе читаше декларации и опис. Инаку нивната на Веро е, Spar.
Едно прашање, што можам од зачини да дадам? Утре полниме 7 месеци, на пр. маслиново, цимет, путер итн. Се извинувам зачини а само циметот е зачин , не мо замерувајте од 5 сум станата.
Можеш ладно цедено маслиново масло да дадеш, ладно цедено кокосово масло и цејлонски цимет. Путер не мораш ако одлучиш да користиш маслиново масло (што сметам дека е подобра варијанта) Другите зачини како магдонос, нане, корен од целер и сл. се 9+
Мaмички ние зa некoј ден пoлниме 8 месеци кaжувaјте штo смеaм дa вoведaм сегa?веќе 3 денa кaкo јaдеме и трет oбрoк, вo пoследнo време гo приметив декa си јaде сo пoлнa пaреa ,и пoчнaв дa му дaвaм пo мaлку и вечерa,кaжете идеи зa вечерa леснa хрaнa дa не му биде тешкo...