Здраво, другарка му даде на нејзиното бебе џиџи бебе бисквити на полни 3 месеци. Не прима совети дека е многу рано за глутен и општо е рано за цврста храна, но нејзино си е. Јас сум малку загрижена, можно ли е некакви последици или реакција да има? Она мисли дека бебо се и е гладно и на своја рака си одлучи ситно дробени бисквити со млеко за дохрана
А што ќе направиш ако ти кажеме дека може нешто да биде? Штом родила дете сама ќе одлучува за него. Залудни се коментари.
поубаво нека му даде јаболче отколку џиџи бебе. штом веќе одлучила да му дава барем нека биде нешто што се наоѓа прво на календарите за исхрана ,јаболко крушка праска морков компир
Освен ако не завршил специјализација последниве неколку месеци, Паскалов не е педијатар. Сајковски зборува за препораки на СЗО. Не свое лично мислење.
Кога воведувате 3 оброк, вечера, дали и понатаму си продолжувате со доење/АД пред спиење односно за успивање или вечерата треба да го замени млекото за успивање?
И мене ме интересира. Навечер ми заспива 7-7ипол најкасно немам кога да дадам вечера, а овие 2-3 вечери се буди на 2 саати со плачење за цицање, прегладнет 2те ги цица.. Пробав да го држам буден до покасно никако не ми успева, се покрива и сам заспива
Ве читам..листа од педијатарот како да воведете...мене ништо не ми даде, само така низ муабет нешто ќе каже, па јас ќе прашам тоа што сум читала, дали вас дали по страните..само нашиот е таков или само приватните даваат листи?
Na mene nisto mi nema dadeno. Nitu eden nitu drugiot koma smenivme pedijatar. Samo taka niz muabet spomna nesto. Jas sama citav tuka niz temive, napraviv spisok i taka pocnav.
Со 6+ почни со јаболко, круша, праска и слива (купечки тие два), па зеленчук морков, тиквички, компир, авокадо... Па прави мешавина.. Пр. Јаболко со круша, морков со компир
Мами беба е 9+ месеци.. Какви житарици давате насабаље освен просо, киноа и овесни снегулки.? Само тие ги вртам
Не даваат само докторите во приватните клиники. Нас др. Паскалов ни е педијатар и на секое идење имаме распоред на хранење и намирници кои може да ги воведуваме.
Палента, гриз, ориз давам претежно за вечера па затоа не давам за доручек.. Од која фирма ги користите другиве снегулки, и дали само се потопуваат како овесните?
Јас зимам на виталиа.Другите може со потопување ама јас ги варам да дојде како каша повкусно е така. Инаку да ги прашам другите мами. Дали жолчка не се меша со млечно само ради сврзувањето на железото или има и друга причина?
https://stajedebebavuk.com/ Странава има супер комбинации, за луталици-почетници како мене @Мецаа91 среќо, и за тебе
Ради железото. Ако детето е слабокрвно, не е препорачливо да се меша со млечен производ, а ако нема со железото проблем, тогаш може. Јас со абц крем сир сум ја мешала, ама моиве никогаш немале проблем со хемоглобинот, фала Богу.