Не треба да се мислиш. Со полни 6 веќе мора да му воведеш цвеста храна Повеќе нема да му биде доволно само млекото. Плус резервите на железо се веќе трошат и мора да прима нови од некаде. Со мајчино млеко или формула ништо не правиме после 6 месеци. Иако сепак млекото останува главна храна до 1 година
Фала ти мила.Сакам да почнам со јаболко,морков,крушка.И се прашувам дали да му правам или хип кашички да му давам(погоре има дискусија па ќе прочитам).Исто така мислам дали ќе ми ја јаде и дали ќе ми биде најадено.Ќе пробам па ќе пишам искуство.
Пробувајте и трпение Јас почнав мн рано да давам сега на 7м втор оброк ќе и давам самото дете си кажува кога и колку му треба...
Zdravo majki, Bebe napolni 5m i pocnavme so probuvanje vkusovi, morkovce pa sega jabolko i plus kapkicki sideral goce( zelezo). Denes imashe temno zelena kaka;dali e toa vo red? Vi blagodaram
Бидејќи немам замрзнато праска, сакав на хип ама нема чиста? По маркетиве и аптеките нема...некоја да не земала или пак да видела чиста праска..
Со какво млеко им варите гриз, сутлијаш? Вие што ви се бебињата 9+? Тетрапак со најголем процент на масленост, или со АД ги разредувате.
До сега имам дадено само кисело млеко, денес планирам палента со жолчка да проба, но не повеќе од 100 грама, рано ни е за полн оброк вечера. И јас не знам што би било добро за навечер. Иста возраст ни се бебињата
Што е подобро замрзната праска/кајсија или од купечка каша? Ние сме мали, уште не сме почнале, ама собирам искуства
Јас сатавам АД или козјо млеко, мноооогу ретко кога ќе начекам едно органско кравјо млеко од Тинекс ставам тоа. Од кравјото му правам урда. Чистата кајсија е со шеќер, без шеќер нема на ниедна фирма
Незнам и јас стварно, а за жолчката чим ја даваш прв пат, а и секако дека е тешка давај ја за доручек. Ми се бунтува мојов не цица па ке давав вечера а немам идеја што. Кисело млеко немам дадено ке пробам тоа утре.
Јас со вода варам, на два оброка сме уште. За некој ден ќе почнам вечера па со јогурт, урда,кисело млеко а варени со вода.. Еднаш пробав на холе млечна каша, ми повраќаше 5 пати дента.
Да, ја одложив жолчката за утре наутро. Види дај павлака, моцарела, се што е без сол од млечните. Не е лошо и тие ноќните каши да ги пробаме. Не знам дали е во ред секоја вечер да има млечно, ако некој знае нека каже