Веке втор ден тераме 3 оброк. Прашањето ми е: колку млечни оброци треба да има покрај доручекот, ручекот и вечерата? Мојата легнува во 9 со млеко 120/150мл, и пие уште 2-3 пати до сабајлето до доручек. Измегу оброци и давам вода/чај.
Мајки сакам да ве прашам како ги пасирате свежите овошја за кашички за вашите најмили, дали со рачен пасатор може свежи да се пасираат без додавање вода. Сакам рачен пасатор да купам па дали ќе ми брка работа
Pocnavme so dohrana na 4 meseci sega sme 6 meseci i vovedovme vtor obrok e sega neznam koi zitarici smee da se davaat?
Откако почнавме со кашички, малиот се мачи со какањето. Почнав да му варам суви сливи и да му ја давам водичката. Ме интересира колку пати неделно може да му давам? Дали може секој ден или 2-3 пати неделно?
probanjeto vkusovi gi pocnuvame so kupecka kasha zatoa sto; se organski, proizvedeni pod visoka kontrola i standardi i se prilagodeni za vozrasta na Bebe. za pocetok ne bi ti preporacala a i ima vreme koga da gi iskoristis i zamrznatite. Ali sepak odlukata e tvoja
Од кога те немав прочитано. Веќе за 3 оброк пораснавте И мене истото место интересира колку млеко треба да пие? Ние сме 5 И пол мали сме, но ближиме кон воведување на 1 оброк. Измеѓу цица колку сака И кога сака. Не знам колкаво е малото. Мене ми рекоа на почетокот варено овошјето па пасирано, блендирано. А подоцна свежо. Мислам пасаторот ќе заврши работа Погоре неколку постови наназад имам постирано табела. Киноа, овес, палента, ориз слободно на 6. Глутен после 7 месец. И ние одиме кон 6 месец и полека воведуваме 1 оброк. Па да те прашам колку млеко пие измеѓу? Мојата јаде нецело тегле од хип еднаш или го делам на два пати но остатокот е обесена на града. Мислам не штетат и секој ден. Јас со синко го имав тој проблем и давав редовно сливи. Сега на ова му ставам маслиново масло и секој ден по 2-3 лажички каша од круша и давам попладне и немаме проблем со какање
Јас а правам со зеленчук и тестенина за супа не ставам од тие готовите со зачини внатре. Ставам лимоче 2,3 капки и лук колку да добие повеќе вкус.
1. Цвекло, киноа и тиква 2. Тиква, мисиркино, ориз 3. Просо, тиквица, тиква, жолчка Ова се некои од комбинациите што и ги правам за ручек со тиква
Тиква и јаболко печено Тиква и круша печени Тиква и Батат печени Тиква и палента Тиква и просо Со мн работи одговара Банана, Боровница, Праска, морков, леќа, ориз, пилешко, јогурт Јас кога и давам и ја печам сосе лушпа така има поубав вкус
варената е посилна печената посува. Да прашам просо најдобро е да се вари или само да се покисне? Сакам да воведам органско чисто просо за прв пат.
Majki kakva palenta da kupam, koja e podobra i so sto mozam da ja kombiniram? Inaku sme skoro 7 meseci.
Пораснавме мила да лета време инаку јас кога воведов 1 оброк на моево, пиеше 750/850мл млеко на ден. Со секое воведување оброк плус намалував, ама не ја дојам , на ад е само.