Месо секакво можеш, зајачки, телешко, пилешко, мисиркино. Спанаќ, блитва, брокула... Прави и манџички, компир, морков, малку кромид, мевце Ориз со мевце Спанаќ со компир или ориз Можеш и кисело да дадеш
Pred da se vari kinoa ubavo izmijte ja i ostavete ja da odstoi vo voda najmalku 5minuti. Taka ke se izmie nadvoresnata supstancija ,,saponinis,, koja i dava pomalku gorcliv vkus. Najdobro se kombinira so zelencuk
Ме интересира за бисквитите Lo bello (за друго бебе,моево е мало) Имаат 5 житарки: пченица,ориз,овес,јачмен и рж. Бебето е 8+ Дали може да се дадат? Или треба се посебно од житаркиве прво да се проба? Ориз има пробано, претпоставувам дека има пробано овес, а немам идеја во што има јачмен,рж и пченица?
Овес нема глутен(овесниве снегулки) можат да содржат траги од глутен, па и детево е 8+до сега треба да има глутен воведено
Можиш да дадиш. Нетолеранција /алергија на глутен покажува по подолго користење на истите. Имаш и одделно од секоја житарица. Јас ги користам оделно за да имам повеќе избор. Ло бело имаш и без глутен ама бебе ти е веќе спремно за глутен, големко е. Исто треба да знаеш дека тие со жито имаат млеко внатре.
Олеј, јас знам дека содржи и со овес сум воведува ла глутен и на првото и на второ дете. Можеби сум грешка, ама не сум единствена страници наназад можеш да видиш и други табели на мајки кои сметаат дека овес има глутен. Не знам, може сум грешка...
Тука на форумот прочитав дека овесот содржи глутен. Мислев дека нема, сепак консултирај се пред да дадеш. Пораснавте за кашички. Браво за апетитот на палчица
Има протеин сличен на глутенот, авенин. Со овес или спелта се воведува глутенот во исхраната на бебињата.
Мене педијатар ми дозволи од 6м. Прво дадов малце јогурт во палента, па после кисело и павлака. Урда уште не сум нашла несолена и не сум дала. Путер несолен на пресидент исто и давам. Можеш да почнеш со малце јогурт , пр.банана, просо и јогурт па после давај по малце од другите. Павлака убаво иде и со зеленчукови за ручек, пр.брокула,лукче морков ,компир и едно лажиче павлака. Него модар патлиџан како го давате? Печен, варен? Со што оди убаво? Денес сакам сефте да дадам.
Ние денес Пилешко на два начина Пилешко(гради) Батат и ориз Си оставив половина во другата додадов спанаќ а пред да јаде и ставив јогуртче... Ова што остана без спанаќов можам ли утре да и го дадам? Морав да направам повеќе блендеров е уште на поправка ова на сецкото го правев
Ново лисиче, зад лиса до памук пале. Заборавив како се вика продавницата за млечни производи. Ако ти е блиску и ако си од Скопје