Лосос купувате исклучиво свеж или може и замрзнат пакуван на Метро? Никогаш не сум купувала,а безвезе ми е да отидам и побарам да ми исечат едно парче?
Како го подготвуваш? Се пече под фолија? Пастрмка и јас купувам свежа,а лосос никогаш не сум купувала ,многу пати видам во КитГо,ама ми е срам да прашам дали може само едно парче,или две да ми сецнат
Ovie mlecnite kiselo mleko jogurt..od kojq firma, koja naslenost? Da dadam prvo samo od toa zas dosega nema probano ili mozam odma da mesam pr so palenta?
Ги редам парчињата лосос во тава, попрскувам со маслиново, лимонов сок, одоколу ставам зеленчук (компир, морков, брокула), и печам се заедно првин под фолија, а после и без.
Дајте некоја комбинација со грашок или боранија Вчера и дадов грашок, морков и кромидче варени па ги минев низ цедалче и и додадов телешко месо... Денес појаде фрутолино +лажичка каша од праска(колку за вкус) се изнаручка... @srekice како со карфиолот го пробавте ли?
Ич незнам како го продаваат ,никогаш не сум купувала,за замрзнатите видов дека се на парчиња,а за свеж немам видено. А за подготовка на сутлијаш,или нешто друго за што е потребно млеко,користите тетрапак или домашно кравјо и какво?
Мами едно прашање малце надвор од темава.. Имам купено тегла домашен маџун и ми е отворен од пред една година, ми стои во фрижидер.. Дали чини сега? Мислам колку време можи да стои така отворен, сакам да и дадам на бебка или да купам нов
Го проба и не е баш нешто воодушевена. Јас си имам работа со дете карактер близанец во хороскоп. Ако и се свиѓа јадењето, онда лапа 200 гр, ао не и се свиѓа, затвара уста, врти глава и не ме ферма *Како да дадам жолчка? Еден ден 1/8 на, па друг 1/4? *Цреши смрзнати каде да земам? Рамстор? Кое АД да земам за кашички?
@srekice јас жолчка дадов два пати 1/8, па еднаш 1/4, еднаш 1/2 и слњдно цела. Преку два дена растојание. Одев претпазливо заради дерматитот. Мислам и твојата е осетлива, па затоа подобро малку по малку. Ад земав на хип пред некој ден, чисто пробав не сака да пие, а во кашички ми поминува.
Вишни и цреши има на фриком смрзнати. Јас земав пробав овошен јогурт на да направам ама мене ништо млечно не ми проаѓа. Моево лапа ако има лук и кромид и месо со сласт. Е кажував дека мн јаде, сеа скок на најјако, се молиме и раниме со саати.
Јас зимам јогурт баланс, кисело исто баланс или бучен козјак, павлака јока или на мегле. Масленост регулар ко што си зимаш за вас дома. Можеш одма да мешаш, јас така правев. Баш и дадов тогаш сефте палента со кисело.