Едит - правиш густина која ви одговара не многу течна да е. Јас прво неколку лажички без ништо за проба, ако сака терам така, ако не, имам спремено овошје и заедно со овошје давам. Мене ми е прашање за поискусните што правите домашни, ние комбинираме, но кога правам дома каши веднаш ги давам, дали може од вечер да направам за да утредента кој го чува да му даде од направената каша? На пр во фрижидер да седи и после во греач да ја стопли?
Question : Мала беба ми е со вирус и тт на 8 саата. Дали во тт сте воведување нови намирници? сакам да дадам кисело млеко прв пат со оглед дека не јаде барем ова да ја освежува?somebody...?
Ќе замолам некоја од поискусните членки да пише како воведовте жолчка. Од рекла- казала, мозокот ми е збунка. Жолчка се воведува прво 1/8 или 1/4 по желба!? * Се дава два пати неделно во размак од два дена? * Воведување трае цел месец нели, и ништо друго не треба да воведувам додека не проба цела жолчка!?
Јас ја воведив вака :3 пати по 1/8,2 пати по 1/4, 1 по половина, па цела. Давав на 3 дена. Во меѓувреме си воведував други работи само не во иста ден. Може немаше потреба од волку долго ама поради дерматит и алергии внимавав
Kako davase zolcka, ziva, svarena? Kako i od koj mesec pocnavte. Zolcka od kokoskino jajce ili moze i od drugo?
Тврдо варена. Јас почнав да ја воведувам на 8м, но имавме алергија од друго па престанав со воведување. Потоа ја воведив на 11м. Жолчка од кокошка за почеток.
Јас воведив вака,Со полни 8месеци тврдо варена домашна жолчка 1/8 3дена со ред потоа 3дена пауза, 1/4 3дена со ред па три дена пауза, потоа половина жолчка 2дена со ред, па три дена пауза и дадов цела жолчка.. Откако воведов давам два пати во неделата.
Девојки,од следниот месец почнуваме со цврста храна,односно пробување вкусови. Ако може некое кратко упатство за почетници со прво дете Од читање знам дека повеќето почнуваат со овошје (ма да има педијатри што советуваат прво зеленчук,зошто ако се почне со овошје после бебето нема да сака да јаде зеленчук,иако е индивидуално кај секое) , знам дека секој вкус се пробува по 3 дена наутро,прв ден 2-3 лажички, втор 5-6 и трет колку сака. Откако се воведени вкусовите по колку грама треба да јаде дневно? На кој начин го подготвувате овошјето-зеленчукот? Има овошје што се дава свежо,на пример банана, но дали круша, јаболка печете/варите? Од кој вид јаболко користите? Дали е подобро печено или варено? Знам дека водата во која што се вари може да се додаде во кашата. Со каква вода готвите,купена или од чешма? Дали е ок со Нутрибулет да ги правиме кашите? Колку вода треба да пие? Дали се нуди само после јадење или во текот на цел ден? Што ми треба од опрема, најлонско лигавче, лажичка(ги меркав од ДМ тие што се 3 во пакување) шише или клунче? Го фалевте тоа со силиконска цуцла на Нук (каде го има и колку е? ) Колку чинивчиња би ми требале,дали внимавате какви купувате или може на пример има едни со капаче во Џамбо? Дали храната се дава ладна или млака? Како изгледа алергијата од храна,на кои делови од телото се појавува? Ако ви текне уште нешто,пишете.
На сетo oва ме интересира и кoга се вoведуваат житарки? И какo се дoаѓа дo втoр oбрoк (oд кoга се ќе се прoба)? Истo ме интересира акo прв ден сме дале jабoлкo дали пoсле три дена мoже да се кoмбинира пример сo банана или даваме самo банана?