@Мариаа. Според мојава табела месо и млечни од 7 полни глутен од 8. И генерацио кога давате оброк? Наутро, за ручек?! ? Наеднаш или делите? Јас ако е овошна каша давам до 12, а зеленчук до 14:00. Обично наизменично давам секој ден. Житарките (ориз и палента до сега имам дадено) обично во овошје ги давам, ориз понекогаш со морков И спанаќ. Имам една на хип од 4 месеци со АД млеко што се приготвува, нема шанса да помине. Клешти уста и не дава ни капка да влезе. Еднаш со мое млеко ја дадов до капка ја изеде. Повеќе ми е на зеленчуковите каши И убаво се најадува по 120 мл јаде. Еве денес имаше компир, морков пашканат, тиквица карфиол и маслиново масло. Од готовите каши овошните од слива и Круша и давам. Домашните зеленчукови ми ги сака повеќе. Што друго можам да понудам? Глутенот покасно ќе го дадам крајот на 7 месец( можеби напатена од синко кој е алергичен на глутен). Сите останати кутии на хип освен гризот се со глутен дури и кашите за добра ноќ од 4 месеци
а да ја симнеш апликацијата бебе готвач? Јас повеќе по неа се водам башка што има и рецепти. Ама сите три не се воведуваат во 6ти туку 7-8 месец
Значи, мојата беба на почеток слабо сакаше, после убаво си јадеше (не до толку да паднеш во несвест ама по една мала кашичка за доручек и ручек ја втерував). После ја фати вирус и одтогаш од празна лажица бега. Прави - фрли си правиме. Туку, агаве сируп како засладувач со поголемото дете не користев. Кажете ми од колку месеци може?
Majki za 10tina dena prajme 8meseci. Do sega sme samo so eden obrok. Dali mozam da pocnam so vtor ili rano e. Dokolku mozam, vo kolku h da e prv vo kolku h vtor obrok. Sto da i dadam za prv a sto za vtor ovrok? Fala vi
Можеш. Таман е за ручек. Убаво е веќе да јаде месо. Оти како расте резервите се намалуаат. Прв оброк(доручек) овошен со житарки. Втор (ручек) месо или жолчка со зеленчук.
На 8м секакви можеш. Просо, ориз, овес, киноа, хељда,палента. Готовите хип мешани житарки... Тоа ми паѓа на памет. Сум ги зборавила.
Ја мијам и требам обавезно, да не има ѓубренце. Ја варам на тивко, петнаесет минути, ќе бидиш се познава. Ја давам со слива и авокадо за доручек.
A meleni biskviti kako kasicki ili nesto sto poveke ke ja drze, cisto da se navikne na potesko nesto osven kasicki sto mozam da dadam?
Во зеленчуковите каши од кој ориз ставате? Инстант холе/хип или белиот ние што го јадеме? Ај хелп малку.. Сакам да почнам ручек да му давам, па се мислам кои комбинации..
не сум јас за инстант. Нели овде 90% зборувате за здрави навики кај деца,епа во инстантот што има здраво. Ќе свариш обичен ориз ќе туриш повеќе вода и ко ќе изблендираш потечное биде
Oves od koga mozam i kako i so sto da prigotvam? Biskviti meleni? Futolino Lino dali mozam, dali se zdravi? Inaku za 10tina dena prajme 8m
Обарено, после во салати го давам свеж. Глутен може да воведиш, почни со овес. Ако земеш снегулки од овес само потопи ги во млака водичка, ќе омекнат. Ако зимаш овес, свари го да се направе како каша. Бисквити глутенски од кога ќе воведиш глутен можиш. Фрутолино, Кексолино и се такво не би дала, преблаги се. Прави си ги дома. Општо на Лино производи содржат многу повеќе шеќер. Имаш мелени бисквити на Хип.
Imam dadeni palenta i oriz samo.. zega sakam i griz. Ovesni kakvi da kupam za mene koristam od tia od kamot ili na vitalia... od koga ke se svarat da gi blendiram ili Nema potreba? Da gi mesam so ovosje? Melenite biskviti na hipo bezglutehski se?
На Виталија се добри можеш такви, исто и на БиоКосмос. Нема потреба од блендирање, со овошје да така немат некој вкус. Бисквитите се со глутен. Не глутенски имаш на Лобело.