Не ги загревам, нови правам. Јас мислев дека за пробување вкусови е можеби подобро со купечки. Ама ете почнав дома со морковот. Фала ви девојки. Јас никого не прашав дали да го седнувам, едноставно го седнав. Не е дека он може, туку изгледа мајка му сака. Вчера мм ме срчна, девојчињата не сме ги седнувале, ама оди разбери се со мене, го убедував дека не се сеќава. Испадна изгубен случај сум јас.
@Lianna Anna јас ја хранам во количката (на третото ниво од четири). Ја ставив во столчето , ама не е стабилна и се лизга цела на страна и не може да се исправи. Душичиња.
Јас од ДМ Битола ги зедов. Ама мн благи ми се видоа и не дадов. Ќе почекаме за бисквити, додека цица и убаво напредува со зеленчук и овошје
7+ сме и следно на распоред од педијатар ни е месо и млечни производи, па ме интересира со што прво и дали може 3 дена месо, па 3 дена млечни и така да ги извртам сите?
Зашто да киснеш? Киноа брзо се вари. Ја киснат демек горчела. Нема врска. Јас купувам од виталија, ја мијам и на среден оган варам 15 минути. Толку. Нема потреба од киснење.
8м е бебе точно, а глутен немам воведено. Сами палента и ориз давам од житарки. Совет со шо да почнам и дали е касно???
Мајки на бебки со дерматит..7+ сме за еден месец треба да почнам на работа, па сакам глутен, млечно и месо да воведам се по ред... Па вие што прво дадовте? Глутен што можам? На што највеќе да внимавам...? Ваше искуство
Почни со овес,натаму веќе можеш се полека да даваш голема е. Глутенот не покажува алергија, туку покажува интолеранција со долго конзумирање на истите. Може да почнеш да го даваш. Особено внимателна биди на воведување на млечно. Месо воведуваш исто полека, на почеток не ни јадат многу месо. Пример мојата е алергична на кравјо, ама јаде телешко месо без реакција иако имавме препорака да не го конзумира.
Глутен што да почнам? Гризот сакам со мајчино..ама тоа нели не се вари или грешка сум..? Друго што можам?
Zdravo, utre prajme 8m. A vcera prv pat dadov melena plazma, vo red? Kolku pati nedelno mozam da dadavm plazma, tme gluten? Sakam da vovedan u oves ovaa nedela so ovosje. Pa dali e normalbo da davam plazma,pa oves 5 dena za pojadok? Pred 3 dena vnesov i vtoe obrok-zelencuk? Drugo inam davabo oriz i palenta. Sto drugo smeam na 8m da davam?
@Leo-nora драго би ти кажала мила, ама и јас не знам.. Советот за тебе и јас ќе го примам. Иначе купив овесни снегулки на Виталиа. И мисиркино месо. Немам дадено ни овесни ни месо. Сакав денес да дадам месо со компирче. Па од утре некој ден овесни. Или треба обратно прво глутен па месо??? Хелп од поискусните
Го вариш гризот и кога ќе подистини ставаш мајчино. Мене не ми го бендисуваше вака, па го правев само гриз и банана. Овес, јачмен, рж, пченица ова се како снегулки, бисквити. Плазмата содржи и мед, и доста е блага,не би ја давала постојано. Горе наведов од житарици што можеш, значи за појадок имаш многу избор. Тие од горе плус просо, киноа, инстант ориз, амарант ехее имаш секоа ден да правиш различен појадок. Не е битно дај месо денеска, како што кажав глутенот не покажува реакција како алергија.Овие две не ти сметаат во воведување заедно. Внимавај само да не претераш да го боли меше.