Мамички за некој ден правиме 6 месеци,па ме интересира ако може некоја мамичка да ми каже што смеам да воведам во шести месец???
Јаболко,морков,банана,слива,круша,праска,ориз,компир.И тиквица му дадов денес супер си ја прифати.Пашканат барав тука кај нас ама не можам да најдам.
Палента,просо и киноа-житарици сите ги имаш во Монтенегро Авокадо ,тиква,кајсија Брокула,блитва Кокосово и маслиново масло Јас пашканат пред десетина дена најдов на пазар и убав беше.
Ја пратив свекрва ми на пазар во вторникот,ми рече дека само на едно место имало и тоа сув никаков бил и не купила.И авокадо од каде земаш???Извини вака ти здосадив и сум ти благодарна мн мн.
Од монтенегро Само гледај да не е меко Обично тие се скапани внатре И не повише од пола авокадо на ден,доста е јако и хранливо.
Majki sto mozam da vovedam vo ishranata na 9 mesecno bebe,za da mu ja podobram krvnata slika? Hemoglobinot mu e 104, ne sakam so terapija da pocnam dodeka ne probam so ishrana
Zeni veke ni e vreme za voveduvanje zolcka,kazete mi kako ja voveduvavte vie?kako ja spremate i so sto najcesto ja davate fala vi
Се дава прво осмина,четвртина па пола и на крај цела жолчка.Ние сме до пола стигнати а ја воведов пред повеке од месец дена.Значи давам постепено.Најчесто ја јаде со банана или зеленчук некој. Во исти ден не се дава жолчка и месо.
Јас ја давав (и сеуште давам) по два пати неделно. Значи почнав првата недела со 1/8, па наредната 1/4, третата 1/2 и четвртата цела жолчка. Ја комбинирам и со овошје и со зеленчук, но додека воведував ќе ја иситнев од горе врз кашата и гледав прво тоа да го дадам за да бидам сигурна дека цел дел го изела, бидејќи не ми ја јаде секогаш целата каша. Сега веќе ставам цела жолчка во кашата зашто во задно време ми се гади, изгледа и е многу сува, и се лепи за непца.
Да јас купив свежи мешунки.Ги извадив сите зрна и замрзнав.По потреба вадам колку што ми треба.Можеш и директно замрзнат на Фриком да купиш.Инаку од полни девет месеци дадов.
Мене ми донесоа свеж, али ке морам Мене ми донесоа свеж, ама мислев порано се дава ние сме 6 и 20 дена ке морам да замрзнам.