Јаболко,морков,банана,слива,круша,праска,ориз,компир,Палента,просо и киноа-житарици Авокадо ,тиква,кајсија Брокула,блитва Кокосово и маслиново масло. zeni site ovie se 6+ taka?
Исечи го на помали коцки и вари го.Не гледам од моб сум колку месеци имавте?И прашај дали можеш витамин ц да и даваш преку капки.Ке и помогне во сврзувањето на железото во крвта
Fala ti @joy1, 9 meseci e,vitamin c mozam da davam,koga bese nastinat pred nekoe vreme mi gi dadoa I od togas redovno mu gi davam
Мајки се ближи време за одење кај свекрва ми. Си правам список со тоа што е воведено и што ќе се воведе за да ми биде полесно таму. Штом стигнеме за некој ден ќе наполниме 8 месеци па сакав да прашам што се воведува во 8 месец?
Цвекло,зелена и црвена пиперка боранија жолчка,кус кус булгур,нека ме дополни некој јас за овие работи знам читав на нет.... убав помин кај Свеки
Јас читав на нет цвекло ако е домашно може од 6+,ако не е 8+ и гледам многу мајки го даваат од 8+ купечкото
Не знаев во која тема да пишам. Ми треба совет! Син ми од вчера кашла и грлото го боли. Не му тече носето и нема температура. Не знам дали да го носам на дежурен. Како би можела во домашни услови да му помогнам? Чај? Каков? Било каков совет ќе ми биде од корист. Утре е неработен ден, не знам дали да чекам до вторник. Преку ден кашла (не многу често) но е весел. Навечер е катастрофа, плаче, не се смирува ни на цице, поточно одбива цице. Не знам како да му помогнам? Прво разболување му е во 14 месеци.
Мајки во компирот за да не е многу густ можам ли да додадам малку АД или од водата во која ќе го варам. Јас обично во сите каши за да не се многу густи додавам од водата.
Јас додавам од водата или лажица кисело млеко пред блендирање. Јас да прашам дали јачменовите снегулки обавезно ги варите? И дали може да се почне со обична леќа или мора да е црвена за старт?
Јачменовите сами омекнуваат во течност како и овесните, 'ржаните и пченичните бараат да се проварат. Стави ги барем 10-15мин во вода. А црвената леќа наводно е полесно сварлива за стомакот и не прави гасови.
Не ми се смејте за прашањево. Праска имаме воведено. Сега најдов свежи некатрини. Тоа е исто што и праска, така? Нема потреба наново да ги воведувам или се различно овошје?
Nema vrska jas ne se potresov mnogu, bidejki sepak mlekoto e seuste No1 no sakav da znam kako odi voveduvanjeto hrana. Probav vikenov povtorno so jabolce i izede 1/3 od teglickata, takasto mislam deka ke si bide se super. Sega planiram mix od morkov i jabolce da probam da ne bide direkt morkov