I vo majcinoto mleko ima voda taka da ne se vodi spored nekoja tabela davaj onolku kolku sto i se pie. Mozes i po poveke pati na den da ja nudis so voda ili ednas poveke da ispie. Probaj so nekoe sisence koe najmnogu Odgovara , ili caska kako sto rece So lazice nemoze ubavo da se napie onolku kolku sto saka. Za caj mene pedijatar mi rece 100 ml i edna kesicka( primer kopriva, nane) moeto e 6+
Да да така и јас знам, ако е на мајчино не е страшно за вода, но на Ад е задолжително. Си пие таа околу 60мл, ме интересираше за искуство. Фала ти @Leo-nora не ми е за одвикнување колку шо ми е за запчињата. За цицање правосмукслче е
@The Unicorn и @Septemvri и мене ме замисливте со житаркиве? Јас И не давам често наутро 2-3 пати во овошје ама чудно ми падна бидејќи нутриционист за синко ми велеше овошје до ручек житарки наутро. @Yowannty тука ќе одговорам да не сме оф топика во Инстаграм темата. Исто и ние со какањето.По 2-3 пати кака, но од сливата 3-4 пати оди и тоа обилно. Сакав да прашам кога ќе даваш 2 оброк? И како ќе одиш? Еве гледам цела генерација даваат. Мојата повеќе е на цицка. Не дека не јади оброк, ама пак ќе се наврти на мене и после јадење. Утре сакам месо да дадам.
Луѓенца ајде малку помош не знам можи не е за тука прашањето... Вчера првпат дадов од ноќната каша на Хип - житарици со јаболко од кутија, утрото. Немаше реакција. Денес во капењето ја гледам на грбчето цела нафрлана и вцрвенета... Можно е по толку време да покаже реализација/алергија??
Од утре почнувам со втор оброк. За појадок овошје со житарки или гриз, за ручек утре само зеленчук најверојатно. Нарачав онлајн по искуството од @duffi чисто пилешко од кашичка, утре треба да стигне. Ама маж од утре ќе работи од дома и не знам дали ќе успее да го подигне пакетот пред ручек. Ако успее да излезе ќе почнеме со месо од утре, ако не од задутре. По свекрва нарачав ако ми најде свежо телешко, тие не излегуваат од дома периодов, ама ми рече ќе и јават ако има ќе ми земе, ако не ќе нарачам бејби биф од кашичка. Уште не знам за мисиркино што да праам. Прашав овде ама никој не ми одговори. Гледам и зајачко даваат. Има во лидл сум видела, ама тоа немам намера да дадам.
А какво? Парче или мелено? Или нема врска? @Mia Fuentes мислам дека од храна има реакција одма, поретко најмногу до 2-3 часа по конзумирање. Да не му било топло па се запотило на грбчето можда.. мене повеќе на тоа ми стои... Како е сега?
На задната страна од табелата за исхрана е потенцирано, а не се сетив на контролата да прашам објаснување зошто.
Веројатно тоа и беше, сега се намалени ама не и исчезнати. Ќе ја следам, ќе видам, фала на прашање, битно научив да не се паничам
Мајки, цвекло, боранија, прокељ, леќа, од кога воведовте? На бебе готвач пишува 8+... На пареа или ги варевте?
блендирано со малку вода. Се давам на тој начин и во се ставам вода за да биде потечно. Ама превриена па изладена вода. и јас знам дека житарки се препорачуваат наутро. и ние вчера и завче бевме такви на бебчето ама тоа е од топло. Ако е алергија нема да е само на грб нафрлано. @Presrekna јас за појадок давам микс од овошје или овошје со житарки. За ручек зеленчук. Месо сеуште не сум дала. Време е ама гледам да воведам повеќе од овошјата и зеленчуците. За околу 10тина дена ќе бидат на мени само да приберам информации за начин на подготовка и комбинации.