Душо нектарина се виде некаде пиши ми ако си видела јас вчера видов цреши во веро и кајсии и земав...
Јас купив нектарини од Рамстор. Има и во Веро, ама во Рамстор се поефтини за околу 100 денари. Ги гледав и кајсиите, ама се мислев дали да земам. Убави ли се?
@TIGARCE86 @An-na Da ne me razberete pogresno,ama sto brzate so praskite,kajsiite,nikakvi na vkus,so sila rasteni...Sto se vika za mesec-dva ke im bide sezona,pa,togas,kolku tolku poarni ke bidat.
Јас имам кајсии во двор ептен за малото земав,обожава кајсии и праски за да му направам со свежи кашичка,само со суви му правам или од компот,затоа и прашав и за праски... @An-na убави се кајсиите благички
И јас сложувам со тебе. Многу е подобро да им давате сезонско овошје и зеленчук, или доколку имате замрзнато. Многу се сомневам во квалитетот на сегашниве кајсии, праски, круши...
mojot ic ne go saka mrkovot a ni tkvicata.. za morkov i jabolko se mrstese lapna epten malku a tikvicata bukvalno ja povrati . edinstvena kombinacija sto ja obozava e jabolko i avokado
Како се прави каша од оривче ? Каква е таа оризова вода ??? Кога се воведува оризова вода. Ај просветление едно дајте
Јас имам ориз од Сончева долина мелен и го спремам вака: во 200 мл вода додавам 2 кафени лажички ориз и варам додека се згусти. Оризова вода не знам што е ама би тревало да е водата од оризот и не знам кога се воведува.
Каша од ориз е варен мелен ориз како гризот. На 100мл вода една супена лажица мелен ориз и се вари да се згусне. А оризова вода е водата во која се варел оризот и се воведува од сам почеток на дохрана. се вари ориз во малку повеќе вода да омекне ептен, ама и да остане течност, не да ја впие целата. Се процедува ( полесно преку стерилна газичка - внимателно да не пушта влакненца), убаво да се истиска да излезе вишокот течност и се дава така. Мали мој ја сакаше кога му ја давав.
Девојки ако гледаме така се е вештачки преработено и ништо не е здраво,бидејќи не ни знаеме од каде доаѓа,и не треба ништо да им даваме,сигурно дека е поубаво да купам свежи да му направам кашичка со свежи ,од колку да му давам купечки кашички кои содржат конзервански вештачки бои,и што се не за да траат со години...
Да, вештачки ги одржуваат иначе како ке имаат толку долг рок на траење. А пак јаболката и крушите што ги купуваме па и бананите од двор да не ги береме. Се што купуваме од пиљара е никакво, и не чини за бебињата Прскани се 100 пати со тешки хемии Не сме во состојба да ги држиме децата под стаклено звоно. Еве правиме сите за нив најубаво што можеме, ама....
Majka,potpolno se soglasuvam so tebe...Zatoa si velam,na primer pomegju gotova kasicka i doma zgotvenata,jas izbiram domasnata,t.e.go biram pomaloto od dvete zla.
Od utre ke vovedam oves.Kako go podgotvuvate,najcesto so sto go davate? P.S.Bidejki mi go somlea vo prodavnica,ne planiram da go potopuvam.
Снегулки? Или цело зрно? Ако е од зрно мислам ќе мораш да го провариш, а од снегулки сепак најубаво ќе биде барем 5 мин. во некоја течност да постојат, кашата станува "помека". На пример ако кашата од овошје е течна можеш во неа да ги додадеш и да почекаш малку да ја згусне.
Мамички кашичка од кромпирче и морков му направив на бебушот јадеше и смеам ли сега во фрижидер да ја ставам па покасно пак да му дадам??? Или пак да подготвам за следното јадење???
Јас сите каши без искличок дали се овошни или зеленчукови ако не ги дојаде ги фрлам.Подобро направи и пак отколку отстојана да даваш.
Имам домашна цреша непрскана зар не може од 7 полни да дадам? Го гледам муабетов за овошјето што го купуваме и потполно се согласувам. Па барем да го искористиме тоа што ни е домашно и проверено! Ние имаме уште десет дена до 7 да наполниме па таман ке созрее црешата се мислам дали да дадам?
Колку време ја варите црвената лека? И по колку тркалца пашканат давате?Јас од 5 ти месец го давам по 2 тркалца.Денес добив критика сум претерала не било здраво за цревата толку 'многу' пашканат.Го јадеме 2-3 неделно.