Може ли да сварам јајце вечер а да го дадам утре за појадок, нз кај грешам колку и да го варам јајцето кога ќе го пресечам внатре има точка жива..
Ние ако нема брокула во кашичката не јадиме ако не повеќе ама едно цветче ставам обавезно... Ме замисли сега и мене
Хм , немам ад дома. Баш гледам на скрутц кое да земам Не знам дали ова на Хип или на Фрези козјо млеко Имам дури две кутии од истово на Холе https://www.pharm16.gr/vendors/frez...κατσικισιο-γαλα-απο-τον-6ο-12ο-μηνα-400gr.htm https://www.pharm16.gr/vendors/hipp...λογικο-γαλα-απο-τον-6ο-μηνα-no-2-σε-κουτι.htm
Да ве прашам црвена леќа од сончева долина можи да се дава? Или од таа од здрава храна што ја пишувавте? Купил мм од оваа од сончева, па се мислам дали да дадам, иначе првпат ќе воведувам леќа.
Јас на Кибела дадов, мислам дека не мора да е органска. Дали има некој давано кокос чипс? Го видов овој во Тинекс, сакам да пробам во овесните да му додадам. https://www.e-tinex.mk/default.aspx?e=603470#
Јас за ноќните кашички нели млечни, имам замрзнато мое, ама за понатака на хип би зела. А козјото е во прав? Јас на Холе гледав, ама мислам девојкиве овде низ форумов збореа дека козјото е појако и се дава после година..
Да , во прав е. Гледам има од козјово три вида - бра 1 од раѓање , од 6+ и од 12+ Да , и на Холе има козјо. За тоа на Фрези има баш добри коментари. Ништо тогаш да земам од тоа на Хипп
Стварно не знам за ова козјово во прав. Јас пред скоро видов дека има, да не те набедам погрешно. Може сакаш да го пробаш, ако има такво адаптирано за бебиња може и навистина е подобро. Јас читав за обичното млеко, па за тоа и споделив информација. Може некоја девојка има искуство па ќе сподели.
Јас од оваа од зегин ја зедов, органска и био е. Јас вечерва се слушнав со педијатар и истото прашање го поставив околу зелените зеленчуци спанаќ, блитва, брокула.. . Кажав дека се потешки и давам 2 пати неделно, ми рече дека Грешам. Дека на бебе му треба железо и после 7 месец слободно 4 пати најмалку да давам. Не велам дека е во право, но јас лично и верувам. Тоа ограничување важело за бебе од 4-6 месеци. Очајно трагајќи по млеко што ќе ми го сака бебе наидов на студии од педијатри дека козјото млеко е најблиску и најслично со мајчиното, но е со потежок мирис. Исто козјото млеко немало доволно фолна киселина( ова ми го потврди и др педијатар) затоа над година се давало. За ова во прав не знам го гледав ама не се осмелив да земам. Почнав вечерва со јогурт и ако цицало бебе околку 5 пати во просек по 100 мл било сосема доволно млеко ми рече др. А цица 6-7 пати. Така да доволно и е. @Annath Фала за одговорот. Исто ми рекоа за овесното млеко, растително млеко понатаму после година две. Исто и млечните производи да бидат полномасни.
Мајки за вечера што давате? Сакам од денес да му воведам на синко... И леќата како ја правите? Не сум правела до сега ни за нас...
Докторката не ми потенцираше, јас демек како за подобро, домашен ориз кочански бел го сварив во купечка вода па го изблендирав со мајчино млеко како течна кашичка. Не е воодушевена. Денес еве и го помешав со морковче, исто - едвај 3-4 лажички. Да не грешам и јас негде дечки? Имам купено и на Хип оризова каша; ако не утре од таа да дадам?
Majkicki nie sme +6 od vcera ,do 5mes bevme samo na doenje arno ama nemavme naprednato kolku sto treba i veke mesec dena vovedovme AD ,bebpka se navikna na sise bez problem ,sega nesaka na cice (samo noke cica )preku den samo po dva tri pati i tolku si go pie AD to ,kasi ovosni jademe veke nekoe vreme ,voda i caj nesaka da mirisne (za sto iskreno se nerviram)Sega vreme e da pocneme so vtor obrok denes kupiv kinoa,palenta,ovesni i proso ama site se gotvi na HOLLE dali zgresiv neznam ,dali ima razlika ? I davajte ideja za recepti za podgotovka za istive !
ако не грешам оваа објава беше од @joy1 ако ја најдам ќе цитирам. Од 2015 год. Не сум знаела и јас. околу козјото млеко секаде каде што имам читано и прашано тоа е најздраво и се препорачува пред кравјото. Може да се даде и пред година. Јас лично при бебе кое цица не би дала никаакво друго млеко. Баш пред некој месец бев во дилема околу овие млечни ноќни кашички дали да давам некое друго млеко само за ваков вид на каши ама неколку пати имам дадено кексолино со мајчино млеко оти не се растворало со вода и супер си прифати а и кашата супер испадна. Ова му идеше како појадок оти нели уште сме со два оброка. благодарам на информацијата. Додуша ние реално по неколку листови спанаќ или еден до два цвета брокула даваме. Не верувам дека нешто многу може да наштети. Малку сме ограничени со овошје. Јаболко банана и авокадо само ги вртам. Сега и суви сливи сварени. Што да давам веќе не знам. Мислам да побарам ако има нешто замрзнато овошје. Навистина идеа за појадок немам. За ручек е машала работата. Има барем избор.