Дали замрзнувате телешко, и како? Варено, свежо? Не ми се иде сега за 50,100гр да се шетам навака натака.
Варам на коцки 2ипол-3 саати. Блендирам со малку вода. Полнам во оние за коцки мраз. Замрзнувам. Си вадиш колку ти треба. Та-дам! Најлесен начин е овој
Па проба до сега компир, морков, тиквичка, тиква, круша, јаболче, праска.. Му заменувам второ цицање со кашичка од 100гр од вкус кој ни е испробан, па после терам само со цицање. Он како е лаком цело време би јадел, ама пазам Житарки не сум дала уште.. Вие?
Прoба jабoлче, круша, банана и денес слива прв ден. Житарки не сум дала ни jас. Мoевo бара сака да jаде ама се плашам да не направи тешкo на мешетo... Дoвoлна е каша oд 120 на еден oбрoк?
Здраво генерацијо (+6 од понеделников ). Исто слабо напредуваше бебе, добар тренинг за нервите ми даде со цицањето од 4 до 5 месец(само 300гр напредна) ама издржавме некако. По препорака почнавме со вкусови на 4ипол. Веќе имаме ручек зеленчук + оброк житно со овошје. И јас купив житни каши на Holle и на Hipp бебе ги сака,цицањето се среди и за 21 ден се збуцка +910 гр Просо (млечна) комбинирам со овошје ; Ориз најчесто со зеленчук(морков+тиквица+ кромид сега ќе воведам; брокула; пилешко; тиква+тиквица+ пашканат ; спанаќ+морков +кромид) ретко со (млеко и банана; јаболко и морков). Палента и со овошје и со зеленчук, Овес со овошје за доручек. Вода и чај(holle) со солзи завршува , мислев незнае да пие од чашката со клунче, ама еднаш му направив на бекутан и цел го испи, ама на еднаш и остана не давам со шеќер . Инаку вода ни од шише сака, ни со лажичка...се тешам ќе пропие
Здраво мајки, ме интересира дали може да давам јогурт,имам воведено кисело млеко,или и тоа треба посебно да го воведувам по малце неколку дена? И уште едно прашање,од кога може да ставам кравјо домашно млеко во кашички(на доење сме ,за два дена 8+,не сакам да го одбијам туку само за млечни каши да користам кравјо млеко)
Па зависи колкави ти се калапите. Моиве не се баш мали. Ставам 2 коцки. Од моиве калапи тоа му доаѓа околу 30-35гр мевце во оброк.
На бебе вака му се прави по некоја кога ќе се рашлака од кашичките по лице, му се губат брзо. мислам ова е од осетлива кожа, кај нас така имам приметено.
Мене педијатарка ми има кажано дека алергија ако е ке биде исфрлано цело од глава до пети а не само на еден дел од тело. Слично исфрлано ми беше бебчо на 3 месеци и мачкав спреј на uriage на база на цинк и ми помина
Сакам да ве прашам мајкидали може да се дава сува кајсија подварена бидеќи неможе да се најде свежа моментално
Слаба алергија покажува само на обравчиња пликови кои за 10мин исчезнуваат. Уртикарија се појавува на цело тело. @Sofi.ja ќе ти пишам порака да видиш како беше кај малата.
Дали давате кељ? Од кога може д се воведе? Немало брокула во биостор минатиот пат и продавачката му понудила на маж кељ било од истиот вид зеленчук и овој зел, ама немам овде никој прочитано да дава и ми стои така...
@Мариаа. Јас секогаш свежо сум мрзнела. Сечкано на парчиња. И како ми треба така вадам парче по парче. Инаку сакав да прашам палента со слива може да дадам? За со спанаќ вчера дадов денес имам сварено сливи и се мислам дали со слива да комбинирам или ако не со јаболка
ова од секоја кашичка нас ни излага затоа што се шлакаме и со првото така ми беше исто вака и на дете од братучеда на маж ми, не е алергија.