Палента обично давам со солено нешто. Ама има што даваат со јаболко на пример. Ако имаш гриз да искомбинираш со сливата најдобро.
Ми донесе вакви другарка, немаат превод ни на англиски, кај нас не сум ги разгледувала, ме буни лебчето и бисквитите, не сум дала до сега. Глутен сум дала. Да ги дадам ли? 6+ сме
Imase nekoj pogore napisano za teleskoto meso Ama nemozam da najdam post Ako mozi nekoja da mi pisi kako go podgotuvate teleskoto meso za bebka Go svariv, ima rok do utre sega dali mozi da go zamrznam vo najloncina i da vadam koga imam potreba ? Da go stavam Izblendirano ili parce po parce? I kolku kolicinski za edna kasicka da mu davam? Procitav dva do tri pati nedelno deka treba da se dava.
се самоцитирам зашто никој не ми одговори,а многу ми е битно прашањево,ако може некоја што поскоро да ми одговори,ви благодарам однапред
Штом си дала к.млеко, јогурт нема потреба да воведуваш исто како со к.млеко, но за кравјо млеко неферментирано да. По мене до година не би дала ни во каша. Подобро со твое млеко или АД. Кравјо се воведува постепено на почеток разредено со вода 50:50.
Па за со мое млеко мислам не може оние што се како чоколино,гриз инстант ,пошто пишува да биде на 50° водата или млекото,а мајчиното не се загрева,па затоа мислев да му воведам кравјо млеко само за такви каши...не знам што да правам
Јас такви правев со вода па мешав со овошје. На кутијата на хип кашите ги има наведено тие 3 начини на припрема со ад, со вода плус овошје или со кравјо млеко 50/50 со вода. Бидејќи пред година не е препорачливо кравјо прави ги со вод и мешај со овошје или пченка и ориз јас мешав со зеленчук. Инаку имаш и млечни каши гриз, ориз, спелта, повеќе житарки со јаболка итн. и тие се спремаат само со вода, во иднина земај си такви. На holle скоро сите житни каши ги има и како чисти и млечни.
kako toa ne te razbrav go svari a ima rok do utre? Inaku jas imam svareno i zamrznati pilesko. go svariv go zamrznav vo mali kesicki( odeliv po nekolku parcinja vo kesicki). Koga imam potreba vadam 2 3 parcinja zavisi kolkavi se. Stavam vo voda i na ringla em polesno odmrznuva em se provaruva uste malku i toplo e. Seckam kontra zas inaku so parcinja ne mi jadi, stavam vo pasator ili blender so varen zelencuk pa zaedno pasiram dodavam epten malku himalajska sol malku maslinovo pak pasiram. Cat pat i kromid stavam
Denes go svariv i planiram da go zamrznam Inaku rokot e do utre Mpzi da se.zamrzni neli? I da se vadi po potreba
Да мајчино млеко не се загрева.. и јас имам дома некои каши без млеко па морав да земам ад млеко и да ги мешам со него
Офф, зошто не се загрева мајчино? Јас ова не сум знаела, пред некој ден и варев ориз со вода и кога беше 99% готов му додадов на рингла уште дур стоеше мајчино млеко за да дојде како сутлијаш. Немаше реакција никаква, мада и не изеде којзнае колку, втор ден беше проба на ориз само. Ама да знам за натаму.
Мене ми пиша во текот на 7ми. Не ми потенцирал кога. Планирам да ја оставам за почеток на 8ми @Yowannty мојов педијатар ме советуваше со кравјо кисело млеко.
И мене ми изгледа рано, ама од 8 месец пишува кај мене по 1/8 Инаку овде ќе одговорам за млечните. На битолска млекара давам И на Бучин Козјак К. Млеко
Дали давате брокула, Карфиол, морков замрзнати, паковани?? Мм пазареше и немало свежи, паковани замрзнати купил. Можам да давам?