Пченка од кога може да се даде? Земав златна мешавина. Грашокот ќе си го искористам за нас за манџа ама пченката.... Кога да ја дадам?
Јас покрај ова што наброја имам дадено праска,кајсија, брокула, ориз и денес пченка од Хип. Во план ми е во овој месец да дадам и просо и гриз од Хип-Семолина безглутенски. Мислам дека од 7м може месо и глутен,а од 8м млечни производи. Размислувам овој месец да дадам спанаќ. Од пред неколку дена давам цел оброк,од следниот месец ќе воведам втор оброк. Го кратам подојот кога треба да јаде, тогаш јаде каша и му е сосема доволно, после 2,3 часа цица. Денес направи 6 месеци.
Генерацио како сте? Грав, грашак, леќа, проќељ од кога може? Веќе повеќе од 7 и пол месеци сме. Нека кажат и мајкиве на постарите бебуши. Јас денес прв пат моцарела дадов. Комбинирав со палента варена и к млеко. Бебе беше фрапирана. Изеде дури 150 гр што е супер према што не јади деновиве.
@motheron2boys моето е 6+ , сега јадеме три оброци, ја дојам само пред дремките. По јадењето и давам водичка. Подоите се намалени, да. Пред некој ден се жалев дека ноќе се буди да цица од навика, ама еве денес ноќе само еднаш стана. Можеш да воведеш од тие инстант кремите на Hipp, Holle , јас и ги давам за вечера. Мајки јас да ве прашам вие што имате воведено 3 оброка, колку ви какаат бебињата на ден? Моево по 4 пати на ден кака нормално ли е? ми е страв да не ја прејадувам, ама и давам се додека отвора уста педијатарот не ми рече колку количински да и давам храна.
Nie cicame samo dodeka spieme, koga e buden ne saka nikako da cica pa zatoa mu davam kaj 7 da cica.kaj 10 pak zaspiva i cica, kaj 11 mu davam kasa, kaj 13 pak zaspiva i cica, vo 16 pak cica, vo 19 pak, i navecer zaspiva kaj 22 i cica. Navecer ako ne stanam da mu dadam da cica kaj 4 se budi i sedi do 6 zatoa se msilam dali da kratam od podoite
ние 8ипол максимум 9ипол сме заспани. Тогаш 6-7 максимум би требало да ја давам вечерата. А што најчесто даваш за вечера? Јас за прв пат сакам да дадам банана со просо и мајчино млеко.
Моето заспива околу 9, 9:30, вечера давам кај 7. Најчесто давам ноќни каши со житарки и млеко ( холе млечна каша со спелта, млечна каша со пченица и банана и сл.)
Мајки, Baby first corn на Хип и палента едно исто ли е? Со ова на Хип стартувавте кога се мисли на палента?
@koritsaki и моево кака4-5 пати во текот на денот. Прашав педијатар, ми рече да следам бидејки воведов млечни да не не поднесува лактоза, но бидејќи нема пролив и после 3-4 дена не давање млечни кака исто не е до тоа. Потоа намалив круша и слива, повеќе банана и јаболко и морков давав, пак исто. Еве 2 дена за ручек не давам зеленчук освен морков, вчера 3 пати Какаше. Значи брз метаболизам има. Инаку со тебе многу слични сме во оброците. За вечера давам млечни креми. Со што ги подготвуваш? Вода или АД? @marchi-cool вечерата е 2 часа пред подој или ад. Односно пред спиење. @BabyT* и моево 20:00 заспива цицајќи па вечера кај 18:00 часот. Ама не по многу. Обично пола млечен оброк максимум приготвен со 60 мл вода. Инаку станува 4-5:00 наутро цица. Кај 7:00 станува, 8:00 цица. Околу 10:00 доручек па заспива. Кај 12:00 цица, 14:00 ручек, па заспива, 16:00 цица 18:00 вечера, 20:00 заспива цицајќи. Кај 1:00-2:00 станува за да цица. Во главно вака ни е распоредот. Може уште една дремка кај 17:00 да фати ако претходните биле пократки и уште едно цицање +. Со цицање заспива само навечер пред легнување, дремките преку ден не. Прашав ама не добивдобив одговор Грав, леќа грашак проќељ од кога се дава? @Makedonka007 , @Amelie1708 @srekice @drugarka @FreeMind вие ми паднавте на памет со поголеми дечиња сигурно паметите
Според нашата табела грашак и боранија со во 7 месец, леќа во 9, а грав, зелка, прокељ се после 10 месец. Се надевам помогнав нешто. Јас грашок и боранија имам дадено од се што набројав погоре и одлично ги прифати, особено грашокот.