@green.eyes јајцата е доволно едно до две неделно особено ако не се домашни, месото може 4-5 пати во неделата, јас уште не сум и дала на малата месо и ја ставам водата во која го варам телешкото месо, од идната недела планирам прв пат да и дадам месо а и како и кај дечките така и кај малава ќе го избегавам пилешкото максимално, давам само ако начекам домашни одгледувани кокошки.
Јас го варам 3:1, се дидека не набабри и снема вода. Треба да е меко зрното, и јас го комбинирам со овошје. Да прашам глутен кога се воведува,и што дадовте?
@Kaffe исто и јас го варам во сооднос 3:1 ,и прво го мијам. @Пчела глутен од полни 8 воведов а почнав со бисквити на хипп.
@zuto многу долго време ја вариш црвената леќа Околу 6-7 минути доволно е. Пашканатот и јас го користам како зачин и ставам по малку и не во секоја кашичка. Има појак вкус и него како и целерот ми е страв дека ќе ги изгустира ако ги јаде често. @green.eyes давај слободно и син ми обожава кисело млеко, не знае колку му е доста. @Kaffe јас ставам една супена лажичка и варам додека просото не распука. Не го варам во соодност 3:1 зошто по таа логика би требало да ставам три лажици вода и една лажица просо што ми нема логика, тој сооднос ми е ок ако планирам да варам поголема количина просо. Во кашичката стави си една лажица просо и за отприлика 15 минути би требало да е сварено.
Не бре, како досадна? Copy - Paste е работата (10 месеци) · Вишни (7+) · Семе од коприва (12+) · Тестенини без јајца (фиде, јуфки, макарони) · Риба (Свежа, бела пастрмка) · Француски магдонос (9+) · Булгур
Боровинки немам уште дадено, а аронија дадов на 12 месеци. Боровинки во ниту еден маркет не успеав да најдам, инаку нив можеш да ги воведеш на 10-11 месеци. Друго можеш да дадеш: Грозје, маџун, пиперка, модар патлиџан, кефир, кремсирење, ленено масло и масло од тиква, семки од сончоглед, семки од тиква, лен, сусам..
majki nie dosega uspesno napreduvame so dohranata,obozavateli sme poveke na obosje otkolku zelencuk i ako nema avkodo se molime cel saat ama ok e zadovolna sum. tuku sakav da prasam sinko pocna da bara i posle pladne da jade ili nie koga rucame toj ke pocne da "muabeti" i ja otvara ustata ko pilence i se pravi deka i toj jade hehe,ke cica ama pak saka . sto mislite dali bi bilo vo red da mu dadam posle pladne ovosje? polnime 7 meseci za 12 dena
До сега сте на еден или два оброка? Ако сте на еден претпладне давај овошје попладне зеленчук. А ако воведуваш трет оброк нека биде млечен или со житарки. Мене најтежок ми е последниот оброк-вечерата.Бидејки овошје не е убаво да се дава пред спиење па изборот мн ми се стеснува
Просото како за прв пат го сварив во малку повеќе вода па го прецедив и додадов јаболко. Сега го чекам да се разбуди и да видам како ќе го прифати. Инаку и мене ме итересира дали можам да му давам малку овошје во текот на денот не како втор оброк туку како ужина?
na eden sme ,samo na sabajle . ke vovedam i vtor,ti blagodaram yoy a za tret ima vreme hehe.. backi za vas i da te prasam za cimetot,imam doma c.cimet vo id na stapcinja valjda e toj pa nie si go meleme i taka si go koristime,vo red li e da mu dadam vo ovosje ili dr treba da baram?
Потребно му е повеке време да се разгради во организамот и место да спие телото тоа ке работи турбо Спанак во 7 ми воведов. Патлиџан е 10+ Краставица после годината
Слободно воведи втор оброк. Ние на 7 месеци и 15 дена воведовме трет оброк по препорака на педијатар. Вториот го воведов негде на 7 месеци.
@Пчела глутен од полни 8 воведов а почнав со бисквити на хипп.[/QUOT Ти благодарам, многу сум досадна ама прво дете а нема кој да ми каже.Најдов домашно пиле од колку се воведува месо пилешко и телешко? Знам само дека прво се дава само водата 3 дена, после тоа месото така?