Замрзнат, паковање од маркет. Нема врска дека е замрзнат. И јас на почеток за се мислев свеж, ама не е така. Замисли во држави каде немаат свежо мораат замрзнато. А и кај нас ако се погоди бебе да јади намирница во зима, која ја нема свежа, ќе мора замрзнато. Давај замрзнат, слободно. Образложив долго ама ај... Убав ден @BabyT јас го лупам грашокот Ми е страв за лушпите, а не го блендирам. Само пасиран го давам.
Никогаш не го лупев не ни помислив на тоа. Плус е добар за вежбање да прави со рачињата да ја носи храната на кај устата.
Како да ја носи со рачињата, не сфаќам? Иначе ако е морковчето, компирче поголемо парче го вади со јазичето сама. Ова уште од самиот почеток, абе сум се смеела премногу хахха значи залачето го испитва со јазичето, после голта или големото го вади... Чешити сме. Ама за со Грашокот не те сфаќам како мислиш..
Hi zenski Pocnuvame so obrok imame dosta raboti probano e sega prasanje mi kako posle da voveduvam novi namirnici? Vo obrokot ili posebno? I uste nesto 5+ sme pocnavme od 4+ da probuvame kako da se vodam tabelata e od 6+ a nie sme na ad...koga da gi vovedam 7+ namirnicite? So polni 7 ili mozam porano? Se nadevam me razbravte vi blagodaram
Ти испасирај и ја и остави настрана неколку зрна. Стави и на хранилката, да се вежба да го фаќа со рачињата, па после некое време ќе го носи во уста. Убаво свари го само.
Во оброкот заедно давај нова намирница. Ама во денот по една нова да имаш. Ако има реакција да знаеш од што е. Ние сме на доење за поместување на оброци не сум баш упатена за на Ад. Ќе ти пиши друга членка.
Дали со 5 скок доаѓа и намален апетит? Толку се молиме за јадење и цицање, што деновиве од што малку цица, ми го намали млекото па од синоќа почнав да молзам за да стимулирам повеќе. Нит каши сака, нит млеко сака - се друго повеќе ја интересира. Од каши единствено компир, морков, кромид, авокадо таа комбинација ми ја јаде и компир со тиква купечка на Хип излезе погодок, друго све ми затвара уста, се храниме по пола саат. Дури и во темно кога цицаме, гледам дека кратко цица и не ми ги празни градите.
Отприлика вака Сабајле ко ќе стани, 6 или 7 После доручек 10 - 11 (пред дремката) После ручек (пред втората дремка, така заспива) Пред вечера некогаш или ако нема вечера цицање. И крајно пред да заспие. А во текот на ноќта станва по 4 пати сигурно. Цицнува 5мин и заспива Отприлика денски 5 пати(ама не цица многу, поќе се залажва, не се како минатите долги подои) , плус ноќни.
Мајки, Baby first Semolina на Хип смеам да давам? Уште пробуваме вкусови. На бебе готвач од 7+ е ставен гризот, ама па тука пишува дека содржи безглутенски житарки. Вие го давате овој на Хип?
Мајки како воведовте цврста храна кај вашите малечки? Дали со пробување три дена по ред или? Дали е подобро домашна или? Како ги правите домашните?
Генерацијо, пробавме зеленчук и овошје соодветни за 6+. Од утре им давам да вкусат житарки. Чиста пченка мм не најде, може ли миксот на Хип од пченка, јаболко, слива и банана да им го дадам? Истото прашање се однесува и за оризот со тиква на Хумана? Само ориз исто немало...
Има чист ориз од хип и холе. За пченка, ако веќе ги пробале овошките можеш да даваш од таа комбинација, или пак палента, и таа е од пченка.
Знам дека има, баш такви и му порачав. Чист ориз и чиста пченка. Па да си комбинирам. Моментално со овие располагам, па сакав да прашам да не случајно направам грешка?
грав и прокељ уште не сум дала, педијатаркава ми рече после година, за 3 дена правиме 10месеци. Лека и грашок дадов од 8мес