Зошто инстант ориз земате? Земете зрна. Јас досега ништо инстант не сум дала. Дури и за ноќните инстант каши се двоумам. Туку сакав да прашам какво несолено сирење давате за прв пат?
^^Јас мислам дека сите инстант производи за бебиња се строго контролирани. Јас давам инстант работи, давам и свежи. Како и сите.
Isto e i za kozjo i za kravjo mleko recepturata. Vo tendzere na ogin stavash 300ml mleko da zovrie. Pred da zovrie stavash okolu 100gr kiselo mleko i meshash dodeka ne preurdi mlekoto nekoi si 5-10min. Procesuvash niz cedalka, vo cedalkata ti ostanuva urda a surutkata - cvik se isceduva. Ova e nesolena urda i stoi 1-2 dena vo frizider. Ima i drugi nacini na pravenje no mene vaka mi e najubava
Па не знам што е не здраво, еве на пример во оризот на Холе, кога е од органско производство ,произведен според регулативи на ЕУ? Инаку, кога бебе ќе стане 56 пати во текот на ноќта,нормално дека и мама ќе спие со него додека спие утрото. Инстант кашите (ориз,пченка,гриз) се брза опција за доручек. И поздрава опција од Кексолино на пример
Од кога воведовте ужинка? 9м сме веќе имаме три обрци Инаку мм утрово и купи на малава од овие, дали може за вечера или појадок да ги рачунам бидејќи јаде по 150-200гр
И јас и правам дома урда Мешам иста количина кисело и пресно(купени не од дома) и стјат така 24ч потоа на оган на тихо и кога ќе почне да се дели се познава сурутката жолто-зелена течност се трга од оган и се остава да излади па потоа се цеди зависи колку сакаш да биде Кремава.. За итре имам баш ставено сликав и сакав постапката да ја постирам тука..
@Presrekna ти мислам имаш дадено цвекло. Како го спремаш,го вариш со лушпа или...сакам да воведам наскоро.
Од жива фарм аптека ги земал ама и по маркетите ги има едното е овошен јогурт со праска а другото пудинг од гриз со бисквит
Да два пати и имам дадено и го јаде премногу Го лупам мијам и сецкам на коцки. Го варам да омекни. Па блендирам со другите намирници. Завчера го дадов со батат, лук, морков. Пред тоа со компир, кромид и тиквица мислам. И М масло додавам. Слободно давај. Вчера се слушнав со педијатарот ми рече преку еден ден месо, а помеѓу обавезно цвекло, брокула, спанаќ. Сега од 8 И жолчка па секој ден да има застапено железо.