@Bibi 88 Спанаќот е од 7 месеци, јас само го обарувам на пареа, а инаку овошјето конзумирано навечер кога ќе легнеме да спиеме, нели процесите се успоруваат, тоа почнува да ферментира. Значи ова важи и за возрасни не само за деца. @joy1 боровницата по една група што ја следам може од 8 месеци, а аронијата е за после годинка. @Jagoda123 и јас откако се утепав барајќи, најдов само преку Беорг кои прават онлајн нарачки на нивниот сајт па одиш само да си ги подигнеш, дуќанот им е позади Млин Балкан. Кило боровница им е 260ден, може да се земе и пола кило. @irenna семето е пожелно да се меле пред да се јаде, исто како и другите ситни семки (лен, сончоглед, сусам), зашто организмот така ги искористува а целото семе го исфрла. Можеш да го додадеш во било која кашичка, но не повеќе од пола лажичка дневно за бебе.
Мамички дајте некоа комбинација спанаќот со што да го дадам? Само спанаќ не сака да го смисле уста не отвара, а и зеленчук не ми сака многу повеќе му го мешам со овошје.
Јас правам неколку комбинаци со спанаќот, еве можеш да комбинираш ориз спанаќ кромид, или спанаќ компир и лук со малку маслиново масло.
Спанаќ со ориз кромид кисело млеко,спанаќ со морков кромид тиквица,спанаќ со компир... и јас додавам маслиново кога блендирам...
Гледам давате нокни каши и каша од житарици(тие што се подготвуваат дома). Ај ве молам ако може слики или од која фирма се. @tigarche i @joy1 ако не грешам вие имавте пишувано дека ги давате. фала однапред
Исти такви давам и јас како што кажа и @joy1 имаш со банана праска,ванила јаболко повеќето ноќни се со хип бисквити, и затоа се глутенски исто давам јас на хумана од зегин ги купувам како млечни десерти се со банана,ги мешам со овесни или ржани снегулки,многу ги сака син ми и тие,овие што ги кажа @slimy не сум ги пробала,убави се и од кај ги земаш?
Majki aj da ja povtorime lekcijata,zolcka kako se voveduvase Preporacuvate domasno ili kupecko jajce?
Нее какво купечко,полно со хормони.Гледај домашно селско да најдеш.Ако веке неможеш внимателно тогаш од која фирма земаш. Воведуваш 1/8 ,1/4,1/2 па цела. Постепено.Јас давав 2 пати прво 1/8.Па 2 пати 1/4.... и се така до цела. Не давај исто времено и во ист ден и месо и жолчка.