Грашок и боранија имам дадено,за грав ке почекам до кај 10 месеци, така беше и за постариот син. Кај мене грашок сака боранија не.
Во право си. Подобро е да се киснати. Заборавив да спомнам дека моите се специјални што се топат лесно и не се за киснење. А обични снегулки се киснат.
Здраво мајки по колку пати неделно давате риба? Знам некои сега почнуваат а некои имаат и поголеми, ние сме 9+ за една недела 10правиме
Фала ти. Иначе мојата само што наполни 10м. Сеуште и немам дадено грав, ќе почекам малку покасно. Од повеќе намирници има гасови, кога почнав со вечера имаше, и треба на мојата период да се навикни, па јас би почекала до кај 11м 12м евентуално. Дотогаш ќе и воведувам други намирници.
Ај малку хелп. Мм го пратив по цејлонски цимет ми донесе стапчиња. Како да го давам? Да рендам?Или мм да го изрендам. И некако не мириса на цимет
Ние сме веќе 4 месеци. Ајде со што да почнам и како да подготвувам. Сакам домашни кашички да правам. И некогаш какви да купам кога нема да сум во можност да направам Каков блендер имате за кашичките, деновиве ќе одиме од Нептун да земеме некој споделете искуство кој е подобар. Дадов морков прееска варен.
Читам во дневно мени многу рано почнувате со киви. Алергени се. една моја пријателка заврши на болница со девојчето а даде на годината. Друго сакав да прашам. За воведување на цвекло за прв пат чисто го давате или во комбинација,и со што би комбинирале
Од полни 5 месеци. Горе -доле по табелата од бебе готвач се водам. Воведување месо ,подобро е прво да е од петле или телешко? И кој дел од петлето го давате? (имаме домашни кај баба и дедо)
Околу десетина дена пред да наполнат 6, почнав со воведување вкусови. Почнавме со зеленчук, па овошје па житарки соодветни за возраста. Матичната ни даде одобрување за Бебе Готвач и по таа табела си се водам. Исто така, има и доста рецепти па голем дел применувам. За недела дена моите ќе се полни 7 месеци, веќе почнуваат да си бараат втор оброк. Колку можам ќе почекам. Не ми се брза. Моите се прематурчиња.
Првиот пат чисто за да проба некое лажиче, после во комбинација со јаболко и банана. Имам една готова каша со таа комбинација и успешно ја јаде, па најчесто така. Инаку можеш со морков, јаболко, дури и во ручекот со месо, негде овде сретнав и така да се дава. Како ке го јаде така.
Jas go dadov kombinirano so kompir, meso, morkov..... i po malce, edno malo cveklo seci go na pola. Na drugarka moja maloto i javi reakcija na cvekloto- no taa i dade cela golema glavica za prv pat, sto e mnogu.....