Еве моето е 9 месеци денес , уште блендирано и давам , се дави што да и правам ќе пробувам одвреме навреме да и давам пасирано , единствено бисквити што јаде ги крши со единствените две забчиња и ги топи во уста
кои бисквити ги даваш само да ги јаде? имам дома на ло бело ама никако да се убедам се мислам ќе гризне голем залак. два пати мм му даде корка леб си ја изеде , мене страв во коски и јас уште блендирам ама знам крајно време е веќе, 8+++ е и има 5 заби
Јас вчера смоки Лино му исецкав и му давав во раче си носеше дам во уста И јас како @kitty.m се плашам цела да дадам да не гризне големо парче Инаку има две запчиња доле
За ќерката давав после 11 месеци мислам дека. Во овошна каша ставав пола лажичка какао, затоа што млеко не пиеше никогаш. После 12 и за ужинка ѝ правев банана, чија и лажиче какао. Како пудинг испаѓа. Плус екстра рецепт: чаша овесно млеко, пола банана, лажичка какао - чоколаден шејк за мајката )
Фала. Ке почекам уште малку тогаш, па ке дадам. Може со гриз и млеко да мешам? За вечера најчесто давам гриз или ориз со ад, мајчиното одамна го потрошив.
Вечер ке направам, после ке излезам да купам какао, ова било добро, Ноќните каши на хип што се со банана, не ги сака. Ни кашите со какао не ги обожава. За вечера ги вртам истите работи, гриз, ориз, палента со кисело млеко, инстант каши на хип и толку.
@kitty.m овие , ги купувам од супермаркет (во Грција живеам) Тие Ло бело од каде ги купувате? Да ги пробаме кога ќе дојдеме во Мк @Sofi.ja и јас се плашам. Пред некој ден кога згриза се откина големо парче , па и бркав во уста да и го земам , кога вресна да плаче ама колку се исплашив немаш појма арно ме потсетивте, ќе и купам и такви смоки да проба
Ло бело ги има во Тинекс, ДМ, Еурофарм. Вчера прв пат му дадов во каша, ќе му дадам деновиве и онака да грицне
Моето утре прави 7м, до сега има јадено: јаболка, банана, круша, праска, авокадо, слива, тиква, тиквица, брокула, батат, морков, ориз, полента, овес. Почнавме некој ден пред да наполни 6м, со јаболка, па тиква итн.
Да ви се убацам во муабетиве Јас бисквити давав само на Ло бело на ќерка ми. Не памтам добро, ми викаа во Џиџи бебе имало мед, а другите биле со повеќе шеќер и на почетокот само Ло бело. Смоки давав Лино, може беше до 1 годинка (така ми кажа педијатар). Моево е 6, 5 месеци. До сега дадов јаболко, круша, банана, слива, тиква, кајсија, праска, тиквичка, компир, спанаќ, палента, морков, од денес ориз почнав за проба. Овој месец уште брокула, блитва и карфиол ми остана(според педијатар). Требаше наредната недела на контрола да одиме ама заради ситуацијата педијатарот ги откажа прегледите и по телефон го прашав за дохраната дали да се водам по Бебе готвач, ми рече да. Бидејќи, се сум заборавила со ќерка ми, сега ќе се водам по апликацијата. Едино јас на ќерка ми не и дадов батат, авокадо, какао и цимет. Сега за некој ден и ручек ќе воведам,иако уште немаме се дадено за овој месец намирници. Сакав да ве прашам, од кога мешате по 3 овошја за доручек? Јас давам само по 2 или палента и едно овошје?!
Мајки уште малку правиме 4 месеци од кога почнавте со воведување цврста храна? Дали давате кашичка или сокче на почеток?
Kako go pravite prosoto? Ima nekoja finta ili hhhh samo luspi mi iskacaat koa ke go svaram. Valda ne treba taka Ostavam dce lazici preku nok da kisnat i vo vrela voda da se vari. I luspi samo Kolku voda stavate?
Како мислиш лушпи? Просото кога е сварено распукува Исто и јас киснам по 2 лажици 5-6 часа и после варам 15-20мин во од прилика 200мл вода, ако не сум сигурна дека е готово а водата испарила,додавам вода