Од полни 5 месеци Дадов каша од јаболко 3 дена,па од круша 3 дена, слива, банана, кајсија, праска итн
Со палента и ми е ок едно овошје,пример јаболко. А за мешање 3 овошја,не гледам проблем, ако се дозволени за возраста
Мoжеш и цела смoка jас така давам и сеа малче ми шлапа ама тoа е Иначе вчера за дoручек прoбав малце пoкрупнo блендиранo oд кoга видoв дека и втoрoтo запче излеглo... Праеше блjак, стoеше сo oтвoрена уста и така тажнo плачеше oтвoрив каша oдма jа излапа.... 2-3 дена пред 8 месеци и дадoв нo не секoj ден oнака и мене кoга ќе ми текне пo еднo вo раче да се занимава.
Не се плашете Лино смока цела да му дадете во раче. Мене и пола ми ја пика во уста ама многу брзо се топи од плунката.
Мајки денес бевме на контрола конечно во Автрија кај што и се води малава, пошо сме 5 месеци ми рекоа можеш да и даваш гриз ама со кравјо млеко 100мл и 100мл вода превриена. Ете колку е се тука поразлично од Мк. Зачудено прашав уште еднаш и го добив истиот одговор.
Nie pocnavme od 4 meseci so probuvanje vkusovi sega e 5 meseci pocnuvame so obrok .Sok nemam davano niti planiram da davam barem do 1 god sigurno.
Не давајте сокчиња мене ми давале многу ко бев малечка и не сум сакала после да јадам и ден денеска сум иста, многу сум пребирлива за јадење.
Мајки што почнавте од 4ти месец со пробување вкусови од кој месец воведовте втор оброк и дали тоа беше ручек или вечера?
Obicno mesec do 40 dena od voveduvanje na prviot obrok se voveduva vtor obrok.Kaj nas vtoriot obrok ke e vecera.
mamicki aj i ovde da prasam nekoj sovet sabajle stanuvam i gledam celo e isfrleno po grpceto, inace probuvame vkusovi vcera mu dadov batat, sega neznam dali e od hrana ili od zesko inace ednas bevme na lekar pred nedela dena mislam deka bese isto crvenilo mi kaza od toploto ama ne e oblecen mnogu na kratki rakavi i pantalocinja kusi preku den a navecer spie samo na bodi na dolgi.
Мајки утре за прв пат ќе пробаме ориз мелен од тој од Хип зедов, па сакав да прашам вие со што го приготвувате дали ќе го сака само така ориз и млеко или да додадам уште нешто?