Пола лажиче, нормално неварено. Ако си од Скопје можеш да си нарачаш боровници од Беорг, замрзнати се, уште не е почната сезона а и никаде на друго место не најдов замрзнати.
Јас земав ленено семе на Виталиа и планирам деновиве да воведам. На него пишува дека е мелено, мислам нема потреба уште еднаш да го мелам
majki sto se voveduva vo 7mi mesec i od koga se pocnuva so gluten? sin mi dosega si ima apetit i si jade,da ne go prerecam. osven sto kompirot ni predizvikuva kiselini i resiv da ne go davam sega zasega so druo nemame prob.
Како што знам јас глутен се воведува од 8 месец,така ми кажа joy1 мене. Ние сме 7 и пол месеци и јадеме: морков,круша,банана,јаболко, праска,авокадо палента.киноа, ориз,просо,кисело млеко,брокула,спанаќ,тиквица и маслиново масло. Јас толку знам ако има некој феминка нека каже усте нешто.
ti blagodaram pcela i jas pocnav so avokado ama tetka mi sto zivee vo paris,odi na obuka za da bide baby sitter i i rekle deka so avokado se pocnuvalo od 18 meseci oti bilo trpsko ovosje i so tek na vreme mozelo da stvori alergija i bas me stavi vo misla a sin mi tolku mnogu go saka
ti blagodaram joy.. jogurtot ke go ostavime za ponataka .. kupeckive jogurti se polni so xemikalii,rano ni e uste @joy1 dali mozam da vovedam domasno pilesko??
zdravo mamicki,da ve prasam nesto?dali koga stavate leneno seme vo kasickite go melete odma ili pak moze da se somele i da stoi vo teglicka i da se stava po potreba;jas go somelev i stavam po potreba megutoa mi kazaa deka bil steten da stoi somelen vo teglicka tuku na lice mesto da se mele koga se dava
Ќефир како додаток на исхраната можеш да го даваш 8+ Инаку вчера на буцко мој како ужина му дадов цреши и тоа беа малку кисели и сум изненадена колку убаво си ги прифати.
Денеска му дадов на син ми мекица правена со малку млеко (кравјо). Сега гледам дека околу папчето е нафрлан како со вруќици. Не верувам дека е од жешкото, од млекото ќе да е. Дали сами ќе се повлечат или да преземам нешто?
Најубаво да е свежо сомелено. Ако веќе мора да го сомелеш, обавезно да се чува во фрижидер бидејќи лененото семе има многу нестабилно масло кое многу бргу оксидира и се расипува. Вака мелено во фрижидер користи го највеќе една недела, па сомели ново.. Јас уште не сум дала, па ме потсети овој пост дека можам да воведам. Јас му ја блендирам храната во Нутрибулет кој ептен фино меле и семиња, па ќе ставам на врв на лажиче цели зрна во еден од оброците..
Мајки ајде дајте ми идеи за вечера само житарици јадеме,овесни ржани,јачменови 4 вида експандирани, со кисело млеко со јогурт со ад, палента исто често вечераме некако немам идеја,бидејќи не се дава овошје навечер... тенк ју лејдис
Некакво сиренце? Јас често давам со палента, но верувам убаво би било и со житарици и кисело млеко/јогурт малце. Давам и овошје понекогаш, банана или јаболко, но само една овошка (половинче). Во задно време почнав какао во гризот да додавам, а можеш и рогач, нормално со ад млеко да биде повкусно. Можеш и нешто како печен компир, батат, јаболко и тиква. Значи убава комбинација е печен компир со сиренце, печено јаболче со тиква, од горе можеш рогач или цимет.... Јас давам и бисквити. Ад млеко и бисквити, па и банана пасирана внатре. Знам дека многу мајки се против инстант кашите, но кога сум многу уморна ставам набрзинка ад со чоколино.
Мамички смеам ли да му дадам на бебуш цвекло,палента,ориз ,јогурт,к.млеко??? И сокче од цеден портокал?? За два дена полниме 6 месеца
Портокал не.Јак алерген е и тек по годината се дава.Цвеклото ако не е домашно исто не.Тек околу 8 ми месец. Ориз и палента да.Кисело и јогурт околу 6.5 месеци исто да. Само те молам портокал не се лажи на оваа возраст да дадеш.Пре прерано е.
Од како се стопли јас во фрижидер го чувам,ама и да е во течна или тврда состојба,секако не го губи квалитетот и хранливите состојки,така да можеш и на собна температура да го чуваш...