Д: Киселo млекo, бисквити, крушка Р: Карфиoл, телешкo, мoркoв, кoмпир, м.маслo В: Гриз ќе кoмбинираме сo нештo
Majki 1 mesec priobuvame vkusovi i vek po 1 obrok si jadese ubavo(duri i ne mu stigase po 90gr) vcera dadov banana i cresa ne sakase da jade(a pred toa si jadese banana) , denes kompir prv pat mu dadov i mu se nadigna potoa go smesav so tikva i morkov proba 2-3 lazicki i nejkese poveke,imame 2 zapcinja ama mislam deka mu izleguvaat i dr racete mu se non stop vo usta mozno li e da e do zabite, i se mislam dali uyre pak da mu dafam kompir ili da mu dadam besto sto veke go imame probano. Inace imame 6 meseci
Да прашам каков путер користите? Досега сум ставала маслиново масло ама со ладно цедено не се готви. Сега сакам да воведам и путер да па чујам каков користите
@Sofi.ja ке се вратам на месото со тебе пишев мислам ми рече од водичката да давам но во моментот немам домашно и морам да дадам на холе, грешка е ако и додадам малце во ручекот?
Не е грешка,ама многу малце дај, две три лажички, утре повеќе задутре уште повеќе. Само види во рок од колку време треба да се употреби отворената каша
Јас планирам да воведам за две недели отприлика и планирам да изронам мало делче од варена жолчка во палента на пример. Не знам, тоа ми е идејата, мајките што веќе вовеле нека споделат ако можат.
Мајки, како воведовте глутен? Со која житарка почнавте, на ист принцип од помалку кон повеќе количина? Наутро?
Работава со жолчката е да се дава постепено додека се дојде до цела. Дали ќе даваш прво осминка, па четврт, па пола.. Е твој избор. Најчесто измешана во нешто. Не мора ни да одиш по некој редослед, туку само да даваш постепено. Оваа недела помало парче, после 2-3 дена поголемо . Па пауза 4-5 дена па пак продолжуваш со уште поголемо парче. Лошо објаснив, ама мислам ќе ме разбереш. По ново што порано тоа подобро. Од 4-6м на бебињата кои почнуваат порано со дохрана, околу 6ти на тие кои почнуваат подоцна. Можеш да воведеш со гриз.
На 6 и некои 2-3 недели дадов овес, нели содржи протеин сличен на глутенот, сега на 7+недела деновиве ќе дадам пченичен гриз. Ќе го дадам за доручек како кашичка со нешто што има претходно јадено. Така го дадов и овесот, првиот пат во кашичката помалку овес повеќе овошје, од следниот пат веќе пола пола или повеќе на житарка. Не воведував онака три лажички па пет лажички.
Женски маџун од кога може? Во бебе готвач пишува 10+. Денес ми донесе мм домашен. А да пробам јас. Има убави рецепти со маџун