@Sofi.ja те прочитав низ темиве лепче и смоки дека си дала. Какво лепче? Сакам да и макнам малку да видам дали ќе и се свиѓа со моцарела и сокот од патлиџан, да почне да џвака. А смоки земав некои од ДМ ама лепливи се целите како вештачко нешто пластично, грутки и се прават во раче од лигите.
Смоки Лино,од пченка се,многу ги сака. Се топат во уста,му давам цела во раче си грицка. Лебче бело од фурна, тровчиња додека јадеме ние му давам џвака.
И јас мали залченца му топам во супа или од пинџурот сокот што е Смоки му имам дадено стоби ама јас му кршам
Немој стоби да даваш, содржат кикирики, а јатките се едни од најголемите алергени и се даваат над година, па и покасно. Земи Лино смоки, од пченка се и бебињата многу ги сакаат, не познавам бебе што не ги јадело. И меки се, се топат во уста.
Мајки батат колку време може да стои исечен? Големо е парчето за едно јадење. Два дена може во фрижидер (свеж, не варен) или да го фрлам?
Мајки шема за воведување на белка има? Со жолчка супер поминавме сега од следната недела ќе воведувам и белка ама не знам на кој начин и по кои редослед
Мајки да ве прашам, може и смешно е, ама ќе прашам Од 7+ во Бебе готвач пишува пченкарен гриз да се воведе. На кутијата со груз, оној со мечето пишува пченичен гриз. А во апликацијата пишува пченица и пченични снегулки од 8+. Која е разликата
Moze prasanjeto ne e za tuka ama neznam kaj da prasam vo kakvo sise davate voda, jas imam golem problem ne saka voopsto voda mnogu sisinja smeniv i nikako da prifati.A inakh znae da pie od sise od sise pie i mleko.