Од чаша малава пие. Така и е интересно, пошо не знаеше од шише, го прифати тоа на МАМ со клунче 4+ што е ама чаша си е чаша хаха пошо вие сте 6, а знае од шише, земи тие на Нук што се со клунче или па има чашички на Нук.
Мајки купив ослич филети, како да ја приготвам за мали? Да ја испечам цела па да ја замрзнам или како ?
Јас немам замрзнато готова риба, освен месо варено и цвекло. Инаку околу 50-60 гр риба ја варам на пареа, па ставам зеленчук обично компир, морков, лукче и брокула. Рибата ја ситнам, не ми ја сака бебе блендирана. А зеленчукот го пасирам. Исто ослич филети и дадов.
Мајки, давате ли моцарела на 9+ месеци? Сакав да прашам и за тарана, колку лажици за еден оброк отприлика? Моите и двајцата јадат на еден оброк по едно големо тегле од овие од кашички. Значи, безмалку 400 грама треба да им спремам. Предлог за комбинации? Фала друшки
Од кој месец му давате Лино корнелино? Ние некни пробавме, малото го обажава го приготвив како што пишува со 170 мл млеко и дали многу му беше 5 пати се покака многу сочно.. Па сакав да ве прашам како го приготвувате вие, дали со 170 мл млеко или помалце, сте пробале со вода какво е???
Јас дадов вчера моцарела прв пат, 9 наполни баш. Сакам да прашам кисело млеко на пример, се дава само кравјо или може овчо, козјо? И ако да од кога сте дале?
Телешко,цвекло,компир,кромид и м.масло Овес,банана,цвекло,јаболко Цвекло,морков,компир, тиквица,м.масло Овие комбинации сум ги дала до сега.
Фала. Ставив цвеклo,батат, oриз, мoркoв и телешкo. Се надевам ќе бендиса денoвиве ми е скар сo ручек.