Мајки, колку количина жолчка дадовте првиот пат? 1/4 или 1/8? И како продолжите со наголемивање? Наредните денови? Во кои комбинации?
1/8 ставив ама синко не изеде ни пола каша, како да лизнал жолтка испаѓа. Нареден пат 1/4, пак не изеде пола. Ставав два три дена по пола, а потоа почнав цела. Комбинирам со јогурт, палента и абц сир.
Мајки блитва киснете во сода, како ја чистите? Уште не сум му дала од што ми е шубе, друг зеленчук лупиш и чао, ама ова.. Јас планирам да ја киснам во сода, па да ја зовријам и да ја фрлам првата вода.
Фала девојки. Јас денес им дадов на моите. Инаку, педијатарот од вакциналниот пункт ме советуваше да не ја давам жолчката во комбинација со млечни производи, наводно не се врзувало железото така. Незнам колку е така... Околу блитвата, моите денес ручаа блитва со пилешко, компир, морков и маслиново. Рецепт од педијатар.мк. Се олапаа Ја киснам цела вечер во вода со сода бикарбона, прва вода од варење не сум и фрлила.
Opsto imame odbivnost za jadenje od bilo sto. Od kasickite koga kako otprilika malo tegle 130 g i imame kako vtor obrok ama lesno nesto , nekoja nokna kasa .A so namirnicite i nie sme ponapred tie standardnite sto gi imas ti vovedeno imam i pilesko meso vovedeno maslinovo maslo avokado.Sega dokrajot na mesecot blitva, spanak, cveklo, meso od misirka, malina i cresa.
Женски дали вие што почнавте со пробување на вкусови од 4+ ,почнавте по препорака на педијатар или сами одлучивте дека е време да почнете?
Во консултација со педијатар. Прво на вакцини ми кажаа уште одма да почнам на 4. А со матичната се консултирав, па негде на 4 и пол почнав
леќа+модар патлиџан +компир +тиквица +путер+лук+кромид ...ја изеде за со сласт телешко+макарони+модар патлиџан +кромид+путер ..и оваа ја сака
Од кога смее клавче да јаде? Мислам не да грицка зрно по зрно Во блендер би го ставила. Како жално не гледа кога јадеме ама ми е страв за лушпите А да го лупам едно по едно...
На мojава и дадoв 2-3 мнoгу жачнo ги гледаше децата. Ама и заштo не би мoжелo пченка? Ги гoлтала цели, така и ги искака..
Јас и дадов на два пати до сега, ама зрнце по зрнце и тоа на пола ги сечам лушпата не ја вадам. 9+ е.
Мајки како дававте ориз од тој на Хип прв пат? Само оризот или и некое овошје блендирано со него? 7м сме
Јас пробав само ориз на 4ипол за да видам дали ќе има реакција а мешано не сум пробала сеуште бидејќи пробуваме вкусови