Majki moeto bebe e 10 meseci i seuste nema zabcinja. Neznam dali treba da pocnam da mu davam pokrupni parcinja ili da prodolzam so blendirani kasicki dodeka ne pocne da mu izleguvaat zabi?
Пробај да не даваш толку блендирано , ма да зависи од јадењето, и моето бебе задутре прави 11 месеци и ручекот се уште скроз го блендирам се дави од месото , а вака и давам и бисквити си јаде, лебче, кифлички, за тоа нема проблем. Заби моево има долни две, а горните сега почнаа да и излегуваат
Што се давате од млечни производи на 10-11 месеци? Моцарела не сака, не знам какво друго сирење смеам. Никаде не најдов младо несолено сирење. Јаде урда, кисело млеко, грчки јогурт, чат пат малку обичен јогурт ставам во палента, путер во ручекот по малку. И кога се почнува со ставање малку сол? Немам веќе идеи што да давам, не е голем јадач.
За бебињата 12+ . Како ова какао да ставам а несварено? Може какао без да се вари? Или се мисли на какао Краш? Некој вакво нешто да има подготвено и да каже?
Јас и давав органско какао,од продавница за здрава храна. Само го додавав во кашичките,по пола лажичка,покасно по едно.
Каде ја чувате палентата откако ќе ја отворите, циметот и такви раб, пола раб ги фрлам неискористени до пола, може ли во фрижидер да се чува, исто инстант кашите каде ги чувате откако ќе ги отворите може и нив во фрижидер?
На 6 и пол мисиркино на 7 и пол телешко, на 9 и пол пилешко (од готова каша). По 50-60 грама ми се замрзнати. Првиот ден само од водата кај што се варело месото. Вториот околу 20-30 грама, третиот целото парче. Со ден пауза помеѓу воведував.
I jas gmecam samo so viljuska. Ama sitno kako kasa so vodickata od varenoto sto sum go spremila. Ne se davi moeto, si plavka so usteto sama... Zelencuk obozava, blago ne, praska krusa banana samo na mali parcinja. Dinja saka i lubenica isto,obozava da gi cuca.
Сега сме 6+ и малку сум збунета, почнав да давам овошје и зеленчук, ги има пробано повеќето вкусови. Е сега не ми е јасно колку пати денот да се дава кашичка, и дали треба истата само овошје/зеленчук 3 пати денот? Или на пример сабајле палента, гриз, овес итн со овошје, па само кашичка чисто за ручек, навечер што да се дава, пак кашичка, значи воопшто не ми е јасно. На Бебе Готвач пиши месо од 8+ да се дава овде читам од побрзо, кога е правилно?
За почеток еден оброк (најубаво сабајле), ако воведуваш нова намирница или дај две три лажички пред оброкот или помешај во кашата, така два три дена. Отприлика еден месец откако ќе има цел оброк (да е барем 100, 120 грама), ќе почнеш со втор оброк, најчесто ручек, и тогаш ќе даваш овошjе сабајле, зеленчук за ручек. *** Мајки извадив сабајле замрзната кашичка за ручек, скоро веднаш ја ставив во фрижидер зашто испадна да излегуваме. Може да стои во фрижидер до утре?