Мајки 8м полни сме, смеам ли да дадам бисквити и какви? Малку покасно почнав со дохрана немам нешто многу дадено освен морков, тиквичка, брокула, пашканат, батат, компир и од овошје слива, круша, јаболка, банана со ориз или мешани житарки на Хип. И уште нешто, не знам како не сум видела дека во мешаните житарки на Хип има глутен а скоро цела кутија ја потрошив уште во 7 месец. Немаше никакви реакции, ваљда не направив некоја голема глупост. Од кога можеше глутен да се воведува?
@marchi-cool јас за ќерка ми дадов на 1 годинка. Ама и тогаш и ги отсолував, стоеја во вода. А ги лупев и давав да јаде со лепче Лобело бисквитите, ги воведувате како другите намирници по 2-3 дена или одма ги давате?
ние сме годинка затоа и прашав. Да не засоцнам со воведување плус и баш се соленки не се за пред година
Аа епа таман стеИма едни благи, несолени маслинки, конфит. По големите маркети треба да ги има. Ама можеш и сега пред да даваш, стави ја во вода малку
Да се надоврзам на твојот пост, прашав и погоре. Бисквити пробувате некокку дена или директо во оброк даде?!
Јас прв пат кога проба чиста бисквита парче му дадов. Признавам бев многу амбициозна и му дадов во рака сам да држи и ја набута повеќе од пола Па кога фати бебе да кашла, да прави фаци на давење од тогаш само парченца. Немав класично воведување 3 дена по ред.
Е јас така со корка од леб се зафркнав. Повеќето викаат дека им даваат во рака и они малку џвакаат. И седам до него и му дадов, во секундата гледам цело залче откинатоСамо со едно запчеИ од тогаш само мекото, мали залчиња Ќе земам од Понеделник Лобело и ќе давам.
Зошто да додаваш, нема потреба. Сигурно и зачини содржи. Јас кога ги правам кашичките ги пробувам и ми се допаѓа вкусот, прво ги провривам малце па во блендер. Пред некој ден правев тиквица и морков варени, мислев дека ќе е бљантаво, ама вкусот беше одличен
Мкслам дека се што е на слккава може да јади, содржи пашканат, целер, морков, кромид, лук,само за магдонос не сум сигурна дали може а иначе дава многу убав вкус, многу е вкусно со овај микс....
Денска за прв пат пробавме кашичка од морков на Хипп. И дадов 2 лажички мали. Малку се намршти кога проба но потоа си ги изеде и двете, дури бараше уште Би скала да продолжам со домашни кашички бидејќи вака со воведување вкусови нема да ги јаде цели..
Јас на почетокот давав до 5 лажички,постепено почнав да зголемувам, па колку сака толку,и сега скоро 6 месеци од тоа што има веќе пробано јаде и по цела кашичка од малите не ми текнува грамажа. Скоро почнав да правам домашни и од тие и повеќе знае да изеде. Домашните не ги чувам, тоа што остане фрлам, а од купечките 2-3 дена може да стојат во фрижидер. Пишува на самата кашичка
јас давам. Место зачин. Тоа ти е сушен зеленчук Сакав да прашам јачмен и јачменови снегулки дали давате и со што ги комбинирате?
Мајки со што комбинирате палента? 6+ сме денес ќе му дадам да проба дали само палента или може да ставам и овошје некое?