Месо и глутен дадов на 7+ Млечни и жолчка на 8+ Не памтам што точно воведов на 7 ,се водам според табелата на бебе готвач, симни си ја апликацијата
Јас уште мака си имам со бебе за некој ден прави 7 месеци и уста не сака да отвори за друго освен за цицање. Уста не одтвара кога ќе доближам лажичка, ако успеам некако да пикнам одма плука скоро месец има и уште не се научи да јаде. Купив и од оние инстант каши на хип, холе ни тоа не сака. Што да правам за да почне да јаде бар по малце? Со првото немав толку мака уште од старт сакаше да јаде.
Ако ужива надвор и разгледува да го занимаваш и неприметно да му даваш. Кога го чував детето на другарка само вака јадеше и само од мене, па ми го носеше на гости кога не сакаше да јаде
Јас му пуштам цртан иако не е добро така да јаде ама ни тоа кога ќе успеам да му бутнам некако одма го плука... Не знам што да правам буквално устата не ја отвара ни махинално кога му го доближувам лажичето устата како да ја запечатува. Го оставив без цицање неколку часа имав нешто раб. не оставив измолзено зошто ни цуцла не прифаќа, мислев ќе јаде ако биде повеќе време гладен ама ништо. Кога дојдов не можеше да се изнацица...
Дај му некој предмет од дома безбеден за него што не го видел до сега Сукалце,пластична кутија,цедалче, лажица за сладолед...или капаче од кашичка, било каква кутија малечка, крема во туба, некое врвче, штипки за алишта... Само што ти набројав предмети со кои се занимава мое бебе Почнав да му давам предмети што не се играчки кога не јадеше ,и додека тој се занимава со тоа, јас му пикав лажички. Иста техника имам и за пелена менување, за да лежи мирен прво му давам нешто во рака па го соблекувам, он додека го разгледа јас сум го облекла.
За вишни пишува од 7 месеци. Но како и да е, цреши ќе почекаат до наредна година,кога ќе им е сезона Фала ти
Majki 5 meseci sme .. Do sega imam vovedeno jabolko,krusa,sliva,praska,morkov,banana.. Sto drugo vovedovte od 5 meseci?
Исти сме некогаш ќе отвори уста и тоа е реткост едвај со сила две три кажички ако изеде..пробај со играчки некои јас така почнав па гледам додека е занесен во играчката користам момент да му давам јадење
За два дена правиме 5 месеци. Воведовме морков, јаболко и авокадо. Ќе продолжам со круша, брокула, банана, компир. По неколку лажички даваш или? Моево отвара уста и бара да јаде уште, не само две три лажички
Pedijatarot mi rece 100g nasabajle i 100g navecer .. od prvo i davav po 5-6 lazicki sega i davam po 100g.
Јас му дадов се од зеленчук и житарки да проба сега на ред е овошије па ме интересира дали исто треба околу пладне по 3 дена и да не му давам ништо друго или како бидејки јаде некои си 150гр оброк?