Очајна сум, ми треба совет. Со вкусови почнавме од 5 месеци, ќе прави 7 во петок и ништо не му се допаѓа. Затвора уста и не сака да јаде. Само овошје и тоа од купените каши. И само млеко сака да пие. Дека е побуцко матичната му направи табела, до сега само овошје, зеленчук и телешко има пробано ама ништо не сака. Не знам што да правам, има надеж да смени?
Па не, откако почнавме така прави. Не е воопшто заинтересиран за храна. Млеко одма си познава, дека е на формула, сам си пие од шише, а со цврстава ко уште да не е свесен дека и друго внесуваме
Моето одбиваше храна кога му растеа горните кецови. Маки невидени беа,он нервозен,јас уште понервозна. Зготви,фрли,по 3 оброка на ден. А плаче дека егладен, две три лажички ќе лапне и готово ќе се тепа ,ме бутка,мижи,затвара уста,мафта со раце,ја врти главата лево десно. Долго траеше,може месец ипол,за среќа помина и си пројаде како што треба
Зошто кога правам каша со палента излегува многу водна и блуткава и премногу водата се осеќа? Инаку ставам 1 лажица на 100 мл вода...така треба да биде или јас нешто грешам И уште едно прашање колку грама се смета за оброк?
Еден месец пробуваше вкусови па Сакам да ве прашам дали може да му давам сега микс од тоа што има пробано пример ориз и компирче и дали тој микс треба да го јаде три дена или секој ден различен микс на вкусови да давам?
Ако вкусот е пробан и нема алергиска реакција, можеш да даваш колку често сакаш и во било која комбинација. Нареден вкус кој ке го воведуваш, пак три дена, а потоа ке го мешаш со претхпдо дадени вкусови.
Јас воведов после 11 месец. Нема потреба од брзање. Сите различни, јас пример не сакам да форсирам толку
Јас сега воведувам, пред да наполни 7. Телешко само, по две коцки од тие за мраз, околу 50 грама има. Јас не давав 3 дена по ред.
А го свари и го замрзна во такви коцки за мраз и си вадиш по потреба? Ние уште малку полниме 7 месеци па сакам да почнам од 7месеци
Јас варам и замрзнувам варено по 50 грама после го одмрзнувам и го додавам кога ручекот е при крај, да се стопли.
Јас се со нутри булет. Зошто не е успешно? Ако е мала количина нема да сака, или ако нема доволно течност.
Јас го варам за секој ручек, го замрзнувам сецкано свежо. Ама нареден пат ке сварам и ке го замрзнам со вода. Пилешко ми е замрзнато во чашки и е многу попрактично. За едно парченце месо губам 2 часа.