Го сварив и го изблендав. Го наредив во коцките и откако замрзнаа ги извадив и по две коцки ставав во мали кесички. Две коцки се точно 50 грама од нашево калапче. По две му ставам на јадење со зеленчук
Да ве прашам за какаото. Гледам често го даваат па да прашам какви какао на кој начин у колку количински давате
Треба за малиот да спремам оризова вода. Како убаво да го измијам? Стандард како за нас кога го спремам да го измијам со ладна вода и да го ставам да се вари? Од која фирма купувате или сеедно е?
Кога воведовте втор оброк? 6+ е, од 4ипол месеци пробуваше вкусови и сега е само на еден оброк, друго се е цицање.
Фала ти. Значи кај и да е да воведам. А дали сте на доење? Како продолживте со млеко, дали исто како претходно или скратуваш? После оброк пак ми бара да цица..
Јас заменував подој со оброк. Ако сакаш можеш да даваш да цица,многу мајки даваат и така, но гледај цицањето да биде по оброк за да ти јаде убаво.
Најпаметно,јас закаснив малце со блендерот ама откако го купив само него го користам,ретко нутрибулетот Земав од Бош рачен од нептун за околу 800ден
Јас варев 5-6 парченца телешко месо и го замрзнував во теглички од каши Хип. Заедно со водата што се варело месото.
Ние сме 5+ месеци и веќе две недели пробуваме вкусови. Така ни кажа педијатар во приватна болница. Ја однесов кај матичен да ја запишам и ми кажа зашто е со полни пет месеца да почнам со малку овошна каша наутро, малку зеленчукова за ручек и навечер млечна каша. Таа е доено дете од почеток, дали има опасност да се одбие од доење со ваков режим? Какви искуства сте имале на таа возраст?