Воведов глутен со бисквитиве од ХИП но бебе ич не ги сака. Ги пробав и јас шербет благи се. Им шеќер во нив, пишува во составот. Сега цела сум во прашалници нели шекер не се воведува до 1 годинА? И уште нешто, дали сега кога воведов глутен можам да дадам лепче? Какво?
Бисквити без шекер неверувам дека ке најдеш.Шекер рафиниран не е во ред пред година да се даде.Значи оној белиот во зрнца,нема да имаш потреба од него уште долго време. Можеш лебче да дадеш ако си вовела глутен.
Сакам утре да дадам ориз за прв пат,кажете ми го блендирате така? И со што давате комбинација,само со зеленчук,или може и со овошје?
Да ќе си го свариш па блендираш,можеш да го даваш и со овошје и со зеленчук јас користам,на сончева долина мелен ориз многу побрзо се прави,и немора да блендира за 6-7 мин.е готов и е вкусен исто...
И јас мислев да воведам риба откако наполни 10 месеци ама матичната ме предомисли, ми рече да почекам барем до 12 месеци. Ќе ја послушам и ќе почекам затоа што до сга сум презадоволна од сите совети.
Бидејќи е алергена. Многу ја воведуваат накај 8-9 месец, јас после 10 месеци дадов, бела риба. Ептен со внимание, бидејќи знае да даде страшна алергија. Исто како и морската храна. А ако ги слушаш бабите, риба не се давало пред да прозбори детето
За ова,свеκρва ми деκа сега ни е на гости,не ми се меша воопшто во исхρаната на бебчо,но ова истово за ρибата веднаш ми го спомна,κога му ρеκов на мм да κупиме ρиба да пρобаме да му дадеме на синκо. Јас во теκов на месецов би вовела и ρиба.
Бидејќи е алергена како што кажа и @Annath , само јас не се држам многу до тоа бабите што го велат . Ќе си почекам чисто од претпазливост
Мајки јогурт, домашрн ќефир, кисело млеко од кога воведовте? Син ми за една недела ќе полни 7 месеци можам ли да му давам како додаток во јадењето? Пример палента со малку кисело млеко или ќефир?
За две недели полниме година, па планирам оттогаш полека да и давам кравјо млеко. Бебуш си цица и млеково би и го давала исклучиво во кашички. Прашањево ми е, кое млеко да го земам? Знам дека треба да е свежо, ама кое?
Зборував со пријателка технолог која баш работи на контрола на квалитет на домашните млечни производи. По нејзина препорака Бучен Козјак е број 1 по квалитет и за млеко, и за јогурт и кисело млеко. Да биде благо меко, кога ќе го фатиш меѓу два прста притисни. Но и ако е тврдо остави го ден-два на собна темп. и само ќе узрее. Кога ќе го пресечеш кората треба лесно да се лупи (да може само со прсти) и да не е со темни флеки на месото, тогаш тие делови исечи ги и фрли ги.
zenski kako se voveduva jajce? prvo belkata ili zolckata? cisto ili vo kombinacija? da bide dobro svareno ili pomeko? redosledot na voveduvanje go znam ama ovie raboti me bunat malku.
Прво жолчка.Белка се дава по навршена година. Јас тврдо го варам .Првиот пат може чисто после комбинирај.Јас давам со банана или комбинирам со блитва,ориз ,тиквица(така го јаде) И не давај истовремено жолчка и месо,