8 mesec dadov portokal, mango a.ananas ne vidov vo edna kasicka deka ima taka da I toa e vovedeno.Sega za.skoro na 9 meseci i nesto I Limon ke dadam.
Мајки пченични снегулки од каде купувате? И педијатарот ми пиша може леќа, 10+ е малиот, ама не ми спомна црвена леќа. Сте дале обична леќа на оваа возраст?
Педијатарот ми рече после година ама моите тоа зимо некако не ги сакаа цитрусите ,сега ќе видиме како ќе биде.
Кои се знаци на алергија? Маж ми купил кашичка со манго и портокал, не знам дали смее сега на 7месеци..
За да не ти биде мисла фрли го, утре пак ке направиш нее нешто комплицирано шо одзема време. Јас лично никогаш немам давано
Денес тиквица му блендирав и само 2-3 лажички му дадов, прв ден му давам, остатокот го фрлив. Утре нова ќе правам, тазе.
Мајки како спрмате ориз..сакам да воведам за да имам со што да го мешам зеленчуков што веќе ми е воведен па од 6 да почнам со другите житарки..
Јас овај на Хип го давам. Отприлика во 100 мл вода две супени лажички се ставаат, водата треба да е 50 степени. Така пишува на паковањето во упатството. Некогаш ставам и во водата што се вареше зеленчукот, па ги блендирам сосе зеленчукот заедно.
Здраво мамички Дали некој може да ми каже со што можам да го мешам ова? Имам дадено еднаш чисто и јадеше но следниот пат не го сакаше. Инаку сме 6+
Мајки, кажете ми дали може да му направам на синко домашен зачин од намирниците што ги имаме воведено? На пример, морков, пашканат и кромид за брзо ќе воведам? Овошните каши ги јаде без проблем, а зеленчуковите ако нема батат или ориз во неа не ги погледнува. Особено морков ако му ставам почнува да плаче, а вака си викам може повкусни ќе му бидат. И друго, од кога се воведува магдонос, целер, нане и лук или било кој друг зачин? Значи, зборам за дома исецкан и исушен зеленчук без никакви додатоци.