Од ова само праз немам дадено и блитва(не ми текнало да купам) почнав да давам и месо телешко и пилешко. За доручек давам и гриз тој на хипп од 4+ што е, исто и 4 вида житарици од хипп што се 6+ содржат глутен а од овошје плус сливи и кајсии суви, вишни и купувам готова кашичка праска бидејќи нема сега а многу ја сака.. Исто можеш и тиква да дадеш
Мајки како да јадеме повеќе од 4-5 лажички зеленчук и месо за ручек? Секакво комбинации му правам и ништо не сака а овошје за доручек со житарки си јаде супер..
Majki a sto e so jagodata od koga mislite deka e najdobro da se dade, ovde kaj sto sum jas ja forsiraat mnogu porano otkolku kaj nas.
Мајки зошто не можам да ве тагнам ? Риба кога планирате да давате и каква ,од каде купувате ? Читам на една хрватска група од 7ми месец почнале со риба јас уште не сум дала...
moeto jade veke riba 1 ili 2 pati nedelno prvo pocnav so bela riba ( oslic i pastramka ) a sega ke dadam losos uste malku.Davam parce vo golemina na dlankata na bebeto.
Деновиве правиме 4м..докторката кај вакцините ми препорача да почнам по малце сок од јаболко да и давам.. Малце ме зачуди тука ве читав нема потреба да се брза со сок..
moeto ima 9 meseci i imam samo dva pati sok dadeno 20 ml dali ima ispieno i ne planiram vo skoro vreme da.mu davam.I moe e mislenje deka nema potreba od davanje sokovi koga mislis deka e spremno za cvrsta hrana pocni so osnovnite namirnici po nekoja lazicka
И јас така планирам, затоа со сокот ме збуни. Подобро варено јаболкото блендирано некоја лажичка да и дадам. Макар мислам и за тоа е рано.. Барем 5м да направи.
@crazylady јас дадов риба сега, претходните 3 дена давав. Малово е 10, 5 месеци. Педијатарот рече бела пастрамка, ципура.. Му дадов варена пастрамка, 3 дена пробуваше чиста.
Денес за прв пат застанав пред делот со кашички во маркет и луѓе невозможно колку многу има на кои пишува од 4. Месец! Маркетинг е или што? Ептен се збунив од млечни со житарки, мешавини со јагоди до месни кашички и со риба и на сите стои 4. Месец Чудна работа
Од мајките тука што имам читано, бројчето се однесува на текстурата, а не на вкусовите. И мене ми е малку бесмислено зашто би имало кашичка со телешко месо на пример, со бројче 4 кога секако толку мало бебе не јаде месо. Бирај кашички според намирниците.
Просо со овошје, банана и авокадо, овесни снегулки со банана и авокадо, палента со урда, со спанаќ, од Хип имат каши како во кутија со сливи, со ченка, со мешавина на житарици и се мешаат со вода. Пченкарен гриз исто, кисело млеко со леб, тоа јадеме за доручек. За ручек веќе јаде baby beef, пилешко.
А малку маслиново или кромид за вкус? И стварно да е гладен. Мојот кога не е многу гладен тешко уста отвора.
Е ова ме чуди баш. Зошто би пишувало тогаш "од 4. месец"... не сфаќам Зедов неколку од мерак иако имаме уште малку време до пробување