Јас какао земав од дм. @Starlič урда уште немаш дадено? Меѓу првите млечни производи е за воведување. Јас со палента сум давала.. Риба сакам да му дадам сега на 10 месеци, пастрмка или ослич ама ваљда ќе ја печам, варена риба некако гадно ми стои
Јас дадов варена пред некој ден. Прво сакав да ја печам оти мислев дека нема да е добра на вкус. Но, сепак ја сварив, и беше супер. Остатокот си го изедов јас
Додека не се распаднеСе шалам, јас баш буквалист сум и мајка ми ми вика околу 40тина минути и јас чекам, ама ми текна порано проверив со вилушка и некаде за 30-35 минути беше готова. Варев пастрамка(бела).
Да ве прашам за ужина дали давате смути? Пр. Банана и јаболче? Уште немам почнато а не знам ни што да давам. Педијатарот рекол свежо цеден сок или свежо овошје. Ама немам воведено ни портокал, лимон.. И дали кога ќе се воведе ужина може некогаш пак да се даде млеко(пие АД) наместо овошје, на пример. За 1 недела синко полни 11 месеци
Jas kako uzina davam svezo ovosje moeto e plus 9 meseci tvoeto e pogolemo mozes i smuti a mozes veke i da voveduvas portokal limon i slicno pa da imas poveke kombinacii.
@MinnieM @dunika благодарам многу за деталните одговори од оваа позиција се ми изгледа прекомплицирано, но верувам дека штом еднаш се почне е многу едноставно Читај, читај илјадници препораки и насоки Туку може некоја да прикаче ве молам листа за продукти по месеци, чисто сакам да споредам со мојата и да направам некој план
Крушата знае да даде алергиска реакција , ако е купечка може и од пестицидот да е.Избегнувај до година дена ,а после можеш да пробаш со домашна некој што одгледува сезонска или каша купечка вилјамовка ако и тогаш се појави слична реакција е алергија.
riba oslic i pastramka so maslinovo lukce kompir morkov ilu oriz pecena ili varena ednas so dva pati.Urda so palenta a sega gledav na bebe gotvac i nekoj leb so urda ima pa toj ke go pravam.
Ако воведеш ужинка препладне и попладне млеко ад само ја спиење или преку ноќ или ако станува рано сабајле.
Риба варена моите само пастрмка друга не сум дала вода 200мл со многу малку сол да зоврие ја ставам рибата и 5мин се вари и е многу вкусна мене ми е иста како што ја печам под фолија.
Мојот педијатар за ужинките ми рече за таа претпладне овошје ,за таа потпладне колаче,пудинг,сутлиач, мафини,тостерки, некој колач со бисквитка само да се внимава на шеќер да е во помали количини.И ако даваш пасирано за оброци ужинките учи да џвака и количината да е помала од другите оброци.
Варените семиња не се чуваат оксидираат и да не се чува.Затоа се препорачува да се вараат пред јадење.