Здраво дали некоја мајка се соочува со слабо железо кај 1год бебе и како ја има подобрено со која храна??
После волку изедени грама јас давав одприлика после половина час бидејќи мислам дека тоа е малку. Едит: сега видов дека е 4++, мало е, можеби треба да почекач 1ипол час.
Давање на свежо овошје од кога и како и какво? Ние сме 7, само што влеговме, и досега обично на пареа се' правев. Освен авокадо и еднаш една мека крушка.
Докторката ми рече само првиот месец термички обработено, после тоа можам свежо и исто ми рече водата да не ја превривам. Кажете ми од кога почнавте со месо? Рано е за моето, но вчера докторката ми рече откако ќе воведам 3 оброци тогаш да почнам и тоа прво со телешко, па тогаш пилешко. Цело време мислев дека е обратно. Како да ве читав дека месо давате од 7 месеци или грешам? Друго, кога ќе воведам втор оброк треба и доручекот и ручекот да бидат минимум 120гр? Инаку, за просото прашував, се мислев кога, како, со што да го искомбинирам и конечно сабајле му направив со јаболче и толку му беше одвратно што почна ептен тажно да плаче. Ставив просо една мала чаша за ракија да се вари во 2 чаши вода додека не испари водата и убаво го изблендав со пола сварено јаболко. Го пробав не беше лошо ама малиот не сакаше да јаде. Како да му го направам послатко?
jas od 7 imam vovedeno meso na pocetok pilesko, pa telesko i pocetokot na 8 mi misirkino.Proso probaj so banana , kajsija ..Jas imav eden obrok a vtoriot postepeno go voveduvav prvo pomala koilicina pa nagolemuvav poleka...
Пробај стави му малце и кокосово масленце и цимет. Нуди го повеќе пати истото. Моево брокула не можеше да помириса, како нагон на повраќање добиваше, му нудев повеќе дена, ја мушнував уз морков и сега јаде. Стави повеќе јаболче, помалце просо да не го осеќа многу, па полека зголемувај.
@Jana06 Зборувај ми за просо 4 пати се трудам да го воведам и никако не ми успева па ми се празни тие денови во тетраткава...Пробав со сите воведени овошја и не па не..Па и после него на ништо не отвара уста а ич не е лошо на вкус...Ќе се бориме со него изгледа Ние денес 100гр.банана и 60мл вода Конечно да почни да пие