Уф јас имам едно фиде утре ќе ти пишам која фирма е. Јас го комбинирам со урда, кисело млеко... Со зеленчук, месо... Тоа јадеме.
Meleniot oriz na sonceva dolina kolku go varite? Jas okolu 1-2 min ama mi ostanuvaat ko tvrdi zrnca nekoi, da ne treba podolgo? Kiselo mleko prvpat samo dadovte ili so nesto? @joy1 ti mislam rece gluten so gipp biskviti si vovela-kako gi dade? Fala, puno prasanja...
Јас користев фиде (ѕвездички и топчиња) на Сентела и општо од тестенините Сентела сум многу задоволна. Мислам дека сите тестенини им се без јајца, не сум сигурна провери.
Синко е 4 и пол месеци, ме изненади докторката денес што рече да почнеме со пробување на овошје... Иначе супер напредува (роден 3200г, сега е 8250г) и сме на ексклузивно доење. Сепак ќе почекам барем уште некоја недела, баш ме изненади со препораката.
@darcy бебето ОДЛИЧНО напредува, мој совет е да си го доиш до 6 месеци па потоа да почнете со пробување вкусови. Детето треба да почне со цврста храна кога самото ќе може да седи, кога ќе се јави рефлексот на голтање, кога ќе почне да покажува интерес за цврста храна и кога ќе престане да се лигави. Не брзај!
Искрено и мене не ми се брза, особено бидејќи е лето и не сакам да му го реметам цицањето. Да не збориме колку е полесно на одмор да одам и да знам дека храната му е достапна во секое време
Мајки што сте на АД, кога е паметно да се почне со цврста храна? Ние сме скоро 4 месеца, синко супер напредува, па ме интетесира дали и со АД ако е бебуш може да се почне од 5-6 месеци со воведување цврста храна
Jas pocnav so 5+10 dena.I sinmi super napreduvase ama od iskustvo na drugi majki i odobruvanje od pedijatar si pocnavme porano od onie sto cicaat.
Купив блитва, но малку повеќе, како можам да ја складирам барем да е свежа неколку дена? Со што ја комбинирате блитвата? Јас планирам утре да му направам со ориз, кромид и ќефир.
Бланширај ја, направи топчиња колку за еден оброк и замрзни ги (јас во посебни кесички ги ставам). Можеш буквално со што сакаш од зеленчук да комбинираш. @tincemajmunce леќата (црвената) мислам е од 8 или 9 месеци не ми текнува точно а имам пишувано поназад, можеш горе во search-от да побараш
Ние денес јадевме,со палента и кисело млеко. Убава е комбинацијата и со компир и кромид. Како што пиша некој погоре,буквално може со секој друг зеленчук.
Некоја мајка пред некој ден праша каде може да купи кесички со „зип“. Денес бев во Џамбо,има разни големини.Јас земав две пакувања,помали и поголеми,и двете се по 59 ден(едните се 20 а другите 30 парчиња).Таман си се за замрзнување на овошје и зеленчук,да не речам за подготовка за зимница за бебчињата.А богами и време е,кај и да е ќе снема тиквици,праски,кајсии ко што тргнало нема ни да има...
Moze li blitva od 6 meseci? I me interesira prosoto ili kinoata gi blendirate li zaedno so ostanatite sostojki ili gi dodavate vo veke podgotvena kasa?