Devojki.. Kako moze da mu dadam na bebo proso,amarant,kinoa dali moze direkno da go mesam so ovosije ili zelencuk ili mora site posebno zaradi alergija. Ve molam za odgovor
Мајки, може ли да ми кажете дали се бланжира целер и пашканат пред замрзнување или свежи се замрзнуваат?
Јас на холле давав од почеток за пробување а сега домашни давам.. Спојлер: Табела 1 Јас свежи ги замрзнав
@Dance27 Ми се испрати претходниот пост ама не допишав Јас според бебе готвач се водам ама дека побара табела ти ја пратив оваа.. Малинки и капинки како замрзнувате свежи? Од 7м ќе ги воведам па сега имам домашни сакам да ги замрзнам
Се мие ,стои во вода млака 30мин и се вари 1:3 со вода и на тивко јас така правам.Ама треба да се внимава на почеток не ми текнува која супстанца беше што ја испушта оризот и може да дојде до повраќање(многу малку стави на почеток).Или земи на хипп има инстант и со вода се меша,па после обичен. Ми текна арсен може да содржи и затоа со повеќе вода треба да се вари кај бебиња и мали деца.
Го замрзнав свеж пашканатот. Имаше на една група на фб за секој зеленчук како се замрзнува, ама не аум го зачувала Ако не ќе земам друг, дека овој веќе го замрзнав
Ај ќе чекаме некој да ни ја реши дилемата Јас тука прочитав на блогов (овие се авторите од Бебе готвач)
Ете да, може. Ваљда можам д му дадам утре од замрзнатиот(да го сварам па да купам нов и да го бланширам
Јас првпат сега замрзнав целер на коцки и свеж а 2 год ми се поголемите и ќе видам како ќе биде,грашок замарзнат , а боранија чистам ,сецка , варам и мали количини во кесички и ги замрзнав.Спанаќ си садам во саксија и си имам колку за нив .
11+се во бебе готвач ама на табелава од педијатар ми се 7+ доколку немаме ние некоја алергија, а немаме плус нема по многу ми рече по една малинка можам да додавам во доручек доколку нема реакции и да не претерувам да е 1-2 пати неделно